Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Ако сте достатъчно зрели, най-вероятно сте разбрали, че нищо в този живот не идва даром. Ето защо реших, че е важно да ви споделя малко повече по темата за малките жестове.

Ежедневието ни е толкова безмилостно. То очаква от нас да сме бързи, безкомпромисни, ефективни, неуморими, неподвластни на емоции и колкото по-перфектни сме – толкова по-успешни ставаме. А стресът, напрежението и умората, които ни създава всеки един такъв ден, ни убива бавно, но сигурно. Вече за любов, уважение, признателност не се говори, защото нямаме време, струва ни се страшно, а и безсмислено. Но дали е наистина така?

Кога за последно накарахте някой да се усмихне?

Малките жестове оставят големи следи. Всичко е създадено да бъде споделено. Изгревът, залезът, пътищата, леглата, храната. Замисляли ли сте се колко е важно да споделяме и да изненадваме с красивите си действия околните?

Единственото, от което имате нужда, за да направите жест – е желанието. Не са ви необходими нито пари, нито време.

Оставете бележка на хладилника „Обичам те“. Направете вкусна закуска. Или просто кажете на някого колко е прекрасен, колко е важен за вас. Защото може това да е последната ви възможност. Нищо не се знае. Нищо не е сигурно. Дори Стив Джобс в предсмъртната си изповед говори за любовта и нейната висша ценност.

Създавайте си повече спомени. Какво ще помните от монотонното си ежедневие? Подарете миг топлина и нежност, не само на любимите си, а на всички, които Ви заобикалят.

А ти какъв мил жест ще направиш днес?

Google+ Comments