Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Според историческите данни Буда е роден като принц Гаутама около 560 година пр.н.е. в Индия. Той получава най-доброто образование за времето си и израства в охолство, изобилие и красота. Трима мъдреци дошли веднага след като се е родил. Те посъветвали родителите му да го предпазят от всякаква болка, страдания и злини.

Чак след като навършва 29 години Буда решава да избяга тайно от двореца. По пътя си за първи път се среща с мъката. Буда вижда един стар, един болен човек и един мъртвец. Това го съсипва. Тогава започва неговият катарзис. Когато напуска дома си, целта му е да намери нещото, което носи истинско щастие, но в момента, в който осъзнава какво нещастие има по света разбира, че няма нищо постоянно. И най-хубавите моменти свършват и най-лошите се заменят.

Цели шест години Буда се учи от най-изкусните духовни учители в Индия. Използва различни методи и техники за работа с ума. Така нареченото му просветление идва, когато сяда под едно дърво и постига състоянието на пълна реализация – това представлява пълното развитие на всички съвършенства на ума. Ученията на Буда са за безстрашие, радост и доброта. Будизмът е основна религия в няколко източноазиатски страни. Будистките възгледи и методи вдъхновяват все повече хора на Запад. С подходящи медитации, практики и учения будизмът се превръща в лично, трайно преживяване, което помага на много хора да открият пътя на вътрешния си баланс и да разкрият цялостния потенциал на тялото си, чрез овладяването на ума си.

Google+ Comments