Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Истинки модерните жени започват да се интересуват от обновлението на гардероба си далеч преди сезонът да е дошъл. Затова и в моя блог от няколко седмици е в ход “информационна кампания”, която да ви запознае с тенденциите, марките и особеностите на модата през идващите топли месеци.

Днес ще стане дума за най-животрептящото и набиващото се в очите – цветовете.

pastelХит на сезона ще бъдат пастелните оттенъци, нежни, бледи и трепетни, които превръщат всяка жена във вълшебно същество от света на феите. Пастелите, както топлите, така и хладните тонове, прекрасно ще подчертаят нежността на кожата на младите момичета и ще освежат и жените на по-солидна възраст. Покрай това дрехата в меки цветове е неагресивна и внася в облика на представителките на нежния пол не само романтична нотка, но и спокойствие и хармония.

Фуксия, или цветето, което по нашите ширини е познато като обичка, ще е най-модерният цвят, любим на холивудските знаменитости. Той присъства по модните подиуми във всичките си възможни вариации – от най-наситените, през светловишневото, до приглушено лилавото фанданго.

Класическата триада бяло-черно-червено ще бъде търсена както никога досега. Любителките на черното, считащи, че дрехите в този цвят подхождат на всяка една ситуация, ще се насладят истински през следващите месеци: изобилието на любимата им разцветка в колекциите на водещи брандове е такова, че очите им просто ще се напълнят.

Бялото също изобилства – бял делови костюм е истинска находка, а бялата рокля отдавна се е превърнала в класика за лятото.

Обикновено дизайнерите съветват червеното да се ползва много внимателно, но истината е, че в летните си колекции те просто са нямали спирачки – от жизнерадостното излъчване на американската роза до най-глухите и тъмни разновидности на цвета.

Литературно, по Стендал, съчетанието от черно и червено също се приветства от модните диктатори, както за постигане на контраст при дрехите, така и при аксесоарите.

Ще кажете: обичайно съчетание. Да, наистина е така, но освен това, през пролетта и лятото то ще бъде ултрамодерно.

 

Google+ Comments