Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

mantoСигурна съм, че вече сте започнали подготовката за новия сезон. Ако е така, не забравяйте и за такава практична дреха като мантото. Освен че ще ви предпази от студа, то ще ви подари комфорт и ще добави към образа ви чар и нежност. Още повече, че моделиерите превръщат тази практична дреха в най-важната част от гардероба ни, която ще е подходяща на само за пролетта, но и за хладните летни вечери. Но нека да видим на какво трябва да обърнем внимание, когато избираме тази част от връхното си облекло.

Естествено на първо място на линията и кройката. В пика на популярността ще бъдат мантата люлки. Те се отличават с липса на каквито и да е украсителни и функционални елементи като колани и пр. Също така липсват ревери или яки – има само овални и доста високи деколтета, които следват линията на шията. Трябва да се отбележи и нестандартна дължина на ръкавите – тя е ?, до средата или малко под лакътя и идеално се съчетават с дълги ръкавици. Главно достойнство на този модел се явява това, че е универсално и вариативно и с него могат да се правят всякакви комбинации.

Що се отнася до дължината на самата дреха, две са тенденциите – мини, до средата на бедрото, и миди, под коляното. Ако сте стройна и се радвате на добра фигура, съвсем естествено вашият избор е да падне на съкратения вариант на мантото – то отлично ще демонстрира и подчертае всичките ви достойнства. Тук обаче трябва да се направи едно много важно уточнение – късият вариант задължително трябва да се съчетава с обувки на високи токчета.

Миди дължината, както твърдят и самите дизайнери, е дължината на истинските дами. То също е универсално и много практично. Отлично се съчетава с всякакви дрехи – от спортно-ежедневни до изискано-делови. Тук вече дизайнерите дават по-голяма свобода при избора на обувки – може да са съвсем ниски, със средна дължина или на много високи токчета.

 

Google+ Comments