Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Странна модна вълна е заляла Запада и с опасна скорост приближава към България. Това са кубинките Dr. Martens, известни още като Doctor Martens, Doc Martens, Docs или DMs. Всъщност марката е британска и респективно всичко тръгна именно от Англия.

Аз, като моден блогър, не мога да не изразя естетическото си недоволство към тези обувки. Никога не съм имала против hard&soft комбинациите, но това е прекалено hard. Неестествено е 50-килограмово момиче да носи подобни огромни и груби обувки, които освен всичко ми изглеждат и твърде неудобни. Няма ли да тежат, няма ли всички хора да започнат да зяпат краката на човек с подобни кубинки?

martinsРазбирам, че за някои хора Dr.Martens са екстравагантни,  комбинативни, интересни и признак на индивидуалност, но! Има едно голямо „но“, те не са подходящи за всички и няма как да бъдат. Ходете с тях в гората или за риба, сложете ги, ако искате да държите хората на страни от себе си, да изглеждате като особняк или чисто и просто, ако предпочитате обувките да водят вас, место вие тях. Да не споменавам, че тези кубинки страшно много напомнят за червените обувки на един типичен персонаж, чиито образ можете да видите в световно известна верига за бързо хранене.

Надявам се да не съм засегнала ничий вкус с мнението си и подчертавам, че то е лично мое. Имам много добра приятелка, която е горд собственик на чисто черни Dr.Martens и си ги носи редовно. До ден днешен не съм проумяла защо. От моя гледна точка са прекалено груби и тежки, много по-подходящи за мъже, отколкото за жени.

Google+ Comments