Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Ние жените сме свикнали да ни казват, че е нормално да ни падат по 100-на косъма от главата на ден. Дори така да е, никога не е приятно да видите красивата си коса по калъфката на възглавницата, по четката за коса, която почиствате ежедневно, полепнала по зимното палто и т.н. Ситуациите са познати на всички ни.

Overcome-Hair-Loss-After-Childbirth-300x224Да, има една нормална граница, в която е приемливо „да си сменяме козинката“. Все пак и при хората се наблюдава тази сезонна подмяна, макар да не е толкова очевидно.

Моят съвет е да следите внимателно по колко коса точно ви пада ежедневно и под следене, нямам предвид да броите косъмчетата. Просто наблюдавайте колко често ви се налага да почиствате четката си за коса, колко е дебелината на кичурчето, което редовно изпращате в канала при къпане, колко косъма остават в ръката ви, когато прокарате пръсти през косата си. Ако прецените, че косата ви пада повече от нормалното, личният ми съвет е да не отлагате незабавните мерки.

Няма нищо срамно в това да си купите шампоан против косопад. Полезно е да си правите домашни маски у дома за засилване на косъма. И няма нищо лошо в това да слагате ампули за подсилване на косата си в шампоана или директно в корените на косата (стига да е в рамките на разумното). Ако проблемът не се решава по този начин, посъветвайте се със специалист. Видът на косата ни може да е индикатор за проблеми в здравето ни. Има кожни заболявания като себореята и пърхота например, които се срещат предимно по кожата на главата ни и прекомерниякосопад може да е симптом за ранен статии на кожно заболяване. Косопадът може да е показател също така за стрес в ежедневието ви, липса на витамини в организма или хормонални изменения. Ако наистина смятате, че е възможно ситуацията при вас да е такава, хубаво е да предприемете съответните адекватни действия.

Все пак, косата е най-важният ни аксесоар и трябва старателно да се грижим за здравия й вид.

Google+ Comments