Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Знаете ли кое е златното модно правило, към което да се придържате, когато пазарувате? Избирайте така, че да можете да комбинирате! Ако една дреха е комбинативна, ще можете да я съчетавате с повече други и следователно ще имате различни визии в модния си арсенал. Отстрани ще изглежда, че имате много тоалети, докато в действителност просто ще знаете как да използвате техните отделни части правилно.

04Да умееш да комбинираш наистина е изкуство. Изисква се умел поглед, усет за съчетание на материи и цветове, както и на обувки, чанти и аксесоари.

Истината е, че някои дрехи са идва ли не създадени, за да бъдат максимално комбинативни. Такива са например дънките и черните панталони. Равните дамски обувки, както и тези тип пантофки. В категорията на универсалността бих поставила също едноцветните дамски ризи, защото в зависимост от тава с какво още ги носите, те могат да се окажат подходящите за всеки повод.

Не се притеснявайте, ако не умеете изкуството на съчетаемостта. То е креативна дейност. Нормално е да убягва на някои от нас, но пък може повече от успешно да се имитира. Когато даден тоалет ви направи впечатление, запомнете го. За да ви обърне внимание, вероятно е съчетан повече от добре. Може да е костюм на колежка, на съседка, на случайна жена, с която се разминавате по улицата, или просто добре облечен манекен на някоя витрина. Има ли значение? Така или иначе не можете да го прекопирате из цяло. Просто взаимствайте идеята и я пречупете през вашия мироглед.

И един съвет от мен. Доста повече поле за изява получавате, ако си купувате поли и блузи отделно вместо цели рокли. Роклята е хубава, но освен хубаво сако какво друго можете да сложите върху нея?

Google+ Comments