Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

pantalonniСпор няма, че за тези представителки на нежния пол, които могат да си ги позволят, а много често и за онези, които не би трябвало :), шортите са любима част от летния гардероб. Затова всяка година дизайнерите представят нови и все по-интересни модели, подходящи не само за плажната ивица и за ежедневието, но и за специални случаи. И този интерес е напълно понятен – все пак това е изключително удобна и модерна дреха, която на всичкото отгоре позволява да се покаже красотата на женските крака.

Ще се спра на някои от най-актуалните варианти за това лято, както и на подходящото им съчетаване с другите части от облеклото.

Разбира се, започваме с дънковите. Те могат да бъдат съвсем къси или удължени, свободни или плътно прилепнали по тялото, с избелвания, прокъсвания, кръпки, щампи, декорации – според вкуса ви. Разнообразието им наистина е огромно и затова е изключително важно да изберете дължината и модела, които най-добре ще подчертаят достойнствата на фигурата ви. Те идеално се съчетават с тениски, спортни якета, а обувките могат да варират от балеринки до официални – в зависимост от стила, на който сте се спрели.

Друг доста популярен вариант са класическите шорти с висока талия. Те могат да бъдат прилепнали, прави, трапецовидни, с различни дължини, но модните диктатори съветват – задължително цветни! Тези модели са доста предпочитани, защото, освен че удължават оптически фигурата, те скриват корема и правят краката ви да изглеждат по-дълги.

Белите панталонки пък са лятна класика. Но да си кажем честно – не отиват на всеки. За тях се иска перфектна фигура. Това със сигурност не е дрехата, която ще скрие излишните ви килца. А що се отнася до възможностите за съчетания – няма по-благодатна основа от тях – на практика те търпят всякакви цветове и нюанси.

Кожените шорти на пръв поглед може да ви се сторят не толкова подходящи за горещите летни месеци, но това съвсем не е така, както не съвсем навсякъде и не през цялото време лятото е топло. 🙂 Иначе наистина подобна покупка е добра модна инвестиция – тя спада към класиката и може да се ползва в различни комбинации през цялата година. Връхни дрехи, подходящи за комбинация, са сака, ризи, блузи и якета.

 

Google+ Comments