Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Gucci - Backstage - Milan Fashion Week Menswear Autumn/Winter 2013Когато летният сезон поутихне и дойде до логичния си завършек, когато на прага се появи есента, тогава започва да се прокрадва една тъжна нотка за отминалите горещи летни дни, за идващите сиви есенни делници, за дъждовното време и за строгите тонове и десени, които ни чакат в модата през хладните месеци. Тази година обаче дизайнерите са се погрижили да разкрасят студените дни с всевъзможни цветове и са подготвили за своите почитатели истински празнични есенни колекции. Да, неслучайно казвам почитатели, защото днес, след като миналия път хвърлихме бегъл поглед към колекциите за дами,  ще разгледаме насоките при мъжете.

Стилът Кларк Гейбъл е водещ по популярност през новия сезон. На подиума категорично се завръщат трендовете от 30-те години на миналия век. Задължително е присъствието в гардероба на сако и панталон от туид, палто, карирана риза, шапка. В модата за мъже задължително трябва да се усеща мъжественост. Към строгия класически стил от миналия век дизайнерите предлагат ярки и необичайни аксесоари, които украсяват и разнообразяват колекциите с разцветките си. Особено актуални ще бъдат жълтото, оранжевото, ярко зеленото, червеното и синьото. И ще може да ги видите на вратовръзки, шалове, ръкавици, портмонета и много други елементи от облеклото. Тази весела и ярка нотка в каталозите за силния пол определено внася оптимизъм в мрачните и студени дни.

Класически джинсови панталони, карирана риза и сако от туид – това са трите задължителни елемента, без които няма как да бъдете модерен. Остават си актуални и изделията от кожа – ръкавици, шапки, якета и др.

И ако в миналогодишните им колекции преобладаваше черното, сега моделиерите препоръчват мъжете да направят своя избор в полза на по-свежите разцветки – разбира се, този съвет важи предимно за младите, при по-възрастните уместни си остават по-тъмните и спокойни тонове.

 

Google+ Comments