Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Всяка година разчиствам гардероба си поне по 2 пъти! Това е много полезен навик, който ви препоръчвам и вие да усвоите.

Като всяка съвременна жена, признавам, че и на мен ми е трудно да устоя на изкушението, когато видя красива дреха на добра цена (а понякога и на не толкова изгодна цена). Купувам и купувам, а физическото пространство в гардероба ми прогресивно намалява. Не разполагам с дрешник като по американските филми и затова започвам да се чудя кое къде да прибера. За да не ви се случва да си купите нова риза и да няма къде да я сгънете, предлагам ви няколко съвета за оптимизация на гардероба.

  1. Делете дрехите си на летни, зимни и междинни. През есента приберете късите панталонки, потничета и блузки. Те не са ви нужни, когато температурите паднат под нулата, а тези дрехи заемат физическо пространство. Приберете ги под матрака, в раклата, на някой горен шкаф и т.н. Същото правете през пролетта със зимните облекла. Винаги си оставяйте обаче нещо междинно и любимо сред облеклото за първите топли пролетни дни или първи студени есенни. Към тези дрехи ще прибягвате преди отново да преподредите дрехите си.
  2. Where-to-Sell-Old-Clothes2WEBНе се притеснявайте да изхвърлите излишното. Платовете се захабяват с времето и вече не приличат на онези, които са били в началото. Не тъжите за любимата си рокля, а просто я заменете с нова. Не се превръщайте във вещомани, защото не е нито полезно, нито здравословно. Аз всяка година заделям поне по една торба със стари блузи, панталони, чорапи и дори бельо. Нося ги за рециклиране и освобождавам пространство за новите си придобивки.
  3. Ако нещо не ви става в момента, приберете го настрани. Женското тяло варира в килограмите си – понякога отслабваме рязко, а друг път напълняваме. Когато ви се случи да преживеете подобна смяна в килограмите, няма смисъл да държите в гардероба си „онези“ дънки, в които искате да влезете. Приберете тях и всичко останало някъде настрани и ги извадете, когато отново ви стават.
  4. Не пазете стари обувки и чанти заради чувство на сантименталност. Знам колко е силна връзката на жената с нейните обувки, но дори с любимия ви чифт боти в един момент идва време за раздяла. Ако са очукани, разлепени и не могат да се поправят на обущар, няма смисъл да ги пазите. Колкото по-дълго отлагате моментът на раздялата, толкова по-трудна ще бъде тя. С чантите е същото – изтъркват се, цапат се, а кожата им се лющи. Така или иначе вече не са толкова красиви като в началото, време е да се разделите с тях и да ги смените с нещо по-ново.

Това е от мен. Кажете ми вие как оптимизирате гардероба си и успявате ли да намерите място за всички вещи, които притежавате?

Google+ Comments