Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Лятото както винаги отмина прекалено бързо. Изтече през пръстите на ръката ми като пясък. Вярно, че времето все още е приемливо за разходки, но усещам, че зимата стремително наближава дълга, студена и сива… Всяка вечер усещам мириса на студ от терасата и с носталгия се връщам към спомените от топлите дни. Това лято успях да отида няколко пъти на море и дори посетих нова за мен дестинация. До сега винаги съм ходила по южното Черноморие, но това лято нещата се промениха. Видях и аз най-накрая прочутия Слънчев бряг!

Приятелят ми беше изненадан, че не съм ходила там до сега и реши да поправи този пропуск. Изборът ни на подходящо място за нощувка обаче ни затрудни. Изобилието от  хотели в Слънчев Бряг е огромно и затова решихме да търсим такъв на място, когато пристигнем.

Потеглихме един петъчен следобед за морето. В Бургас пристигнахме бързо, но пътят за Слънчев бряг се оказа доста натоварен, явно много хора се бяха запътили в нашата посока. Направи ми впечатление, че през няколкостотин метра се появяваха табели с реклами на хотели в Слънчев бряг.

Нямам думи да ви опиша първоначалния си шок, когато влязохме в курорта. Беше толкова различно от южното Черноморие. Нямаше ги малките улички, къщите за гости, зелените паркове. Тук всичко е хотели и само хотели, много хора и заведения – ресторанти, барове, дискотеки. Растителност също почти липса. От пръв поглед си личи, че това място е само за забавления и купони. Вечер е изпълнено със светлини, а музика звучи от всяко заведение. Може да чуете английска и руска реч, повече отколкото българска, като ние срещнахме дори азиатци и африканци. Останах с впечатление, че в този черноморски курорт има повече чужденци отколкото българи! И заведения в Слънчев бряг има страшно много. Спомням си например името на ресторанта, в който вечеряхме. Казваше се Djanni и останахме приятно изненадани от морските деликатеси, които ни предложиха в менюто. Хапнахме невероятно вкусни калмари на скара с ароматен сос.

Вечер пихме коктейли в Оxygen – мястото, където се събират почитатели на хип-хоп и хауса. Това е едно от най-известните заведения в Слънчев бряг виж тук.

Slanchev brqg 2

Хареса ми също широката плажна ивица и ситния пясък. Времето беше много слънчево и топло, а водата бистра и чиста. Характерно за това място е, че денонощно можеш да видиш различни хора да се разхождат по крайплажната улица. Покрай нея е пълно със заведения и сергии, а някои от големите хотели в Слънчев бряг са построени именно тук – на крачка от плажа.

Ние в крайна сметка решихме да нощуваме в семеен хотел Каса Брава. Привлече ни най-вече с това, че се намира на тихо място, но е само на 250 метра от плажа. Стаята беше чиста и спретната, с безплатен достъп до wifi и други допълнителни екстри. Аз много се зарадвах на слънчевата тераса и гледката от нея.

Дните ни на морето минаваха толкова неусетно и приятно… След закуска често се отправяхме към плажа или басейна на хотела, където прекарвахме почти целия ден. Любувахме се на слънцето и морската вода. Беше ми приятно да се разхождам по улиците, да се спирам по сергиите, които предлагат всякакви джунджурии, да разглеждам големите хотели в Слънчев бряг, да се разминавам с усмихнати хора. Тук всички изглеждаха толкова усмихнати и щастливи. Явно мястото действа така на хората наоколо, кара ги да се чувстват весели и доволни.

Съгласна съм, че дългата и широка плажна ивица привлича много от летовниците, но вече лично се убедих, че другото, заради което идват повечето от тях, е изобилието от заведения. Този курорт със сигурност е мястото на летните забавления! Аз лично съм много доволна от почивката ни в Слънчев бряг. Тук има голямо разнообразие и никога не скучаеш, а аз много се радвам, че успяхме да разгледаме също Стария град в Несебър и да посетим Свети Влас.

Северното Черноморие успя да ме очарова и спечели като постоянен посетил. Вече планирам следващата лятна почивка там, но за нея ще трябва да изчакам лятото на 2016-та. Надявам се да дойде по-скоро…

Google+ Comments