Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

От години се води публичен дебат за това, че модната индустрия налага един стереотип на външност на младите момичета и момчета, която (особено, когато става въпрос за момичетата) до голяма степен води до различни хранителни нарушения. Води до тях, защото момичетата, в годините на тяхното съзряване, се опитват да подражават на моделите от списанията. А те, както всички знаем са слаби, високи и без никакви несъвършенства по телата си.

Но младите момичета не осъзнават, че това не е реалност. Че снимките на телата на тези моделки са минали много обработка през програми и, че това, което се предлага като външност не отговаря на действителността. Още повече известните личности имат лични треньори и специални хранителни режими, за да изглеждат по начина, по който изглеждат. И това не означава, че са съвършени и нямат целулит или стрий от ражданията.

Поради тази причина, все по-често започнаха да се правят кампании, в които за модели се избират пухкави жени, а телата им се показват със всичките им несъвършенства.

Някои хора реагират негативно на подобен тип кампании, може би, защото не искат в публичното пространство да се оправдава или толерира затлъстяването. Но целта на подобен тип кампании е да покаже, че има различни видове тела и хората трябва да се чувстват добре в тях.

Вижте за какво всъщност говоря. А вие дали сте „за“ или „против“ това да се случва? Очаквам вашите мнения в коментарите.

 

Google+ Comments