Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

През последните години технологиите и социалните медии придобиха изключително голяма популярност сред хората. В един момент се получи така, че използваме телефоните си много повече за чат, отколкото за нормални разговори, а понякога дори предпочитаме да си общуваме в писмена форма с хора, които не са с нас, отколкото с тези, които са.

И точно това е проблемът. Че, използвайки технологиите, които са създадени да ни сближават и събират, всъщност ни разделят все повече от хората, които са непосредствено до нас.

Това е тъжната истина и съвремието ни. Ето защо много хора, които са били живи свидетели на времето преди навлизането на модерните технологии и хилядите възможности за чат и общуване, посредством тях, тъгуват за времето, когато хората са разговаряли и това е бил един от малкото начини, с които могат да общуват.

Как мислите, дали трябва да се вайкаме, че общуването се е променило или можем да кажем, че по този начин се развива обществото и това е процес, който може и да ни се струва с отрицателен знак, но няма как да разберем от сегашната си позиция. След време историците ще разглеждат този период и ще дадат правилна оценка на случващото се сега и как това е повлияло на хората.

 

Google+ Comments