Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

pricheskiВ самия край на август на редица специализирани форуми водещите стилисти показаха най-горещите тенденции за оформянето на косата през новия моден, пък и календарен сезон. И за да не стане както с новостите при летните прически, с които ви запознах почти в края на лятото, бързам да очертая новите посоки във фризьорството.

Подстрижката под раменете, оформена като така нареченото дълго каре, ще бъде истинският хит през идващите месеци. Редица модели по модните подиуми показаха косити си именно в този вид. Дължината й не случайно се нарича универсална – тя на практика може да бъде оформяна по много различни начини и с нея можем да променяме образа си всеки ден.

Конската опашка също се връща на бял кон. 🙂 Падащите коси, прибрани по този начин, обаче трябва да бъдат в идеална форма – защото цъфтящи върхове или изхабена основа не носят на шик и елегантност, а създават впечатление, че прическата е използвана, за да се прикрие лошото състояние на косата.

Има добра новина и за почитателките на пънк модата – небрежната женственост покори световните подиуми. Разбира се, че с такова подстригване ще изглеждате малко недовършено, но за сметка на това пък много очарователно. Дух на бунтарство и женственост живеят едновременно в този образ.

Романтичните къдрици също не са излезли от употреба. Натурални или специално направени – жените трябва да ги оформят така, че да изглеждат максимално естествени. Такова представяне е добро както за ежедневието, така и за официални поводи.

Плитките продължават да бъдат актуални – за пореден сезон. Новият елемент при тях е вплитането на различни тъкани между косата и дори полиетилен, за да се постигне един максимален обем.

 

Google+ Comments