Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

stilКласиката в създаването на бизнес имидж винаги е в тенденция. Но за стилните бизнес дами модните посоки са толкова важни, колкото и професионалните умения. Модната дреха помага да се създаде стилът на успешната делова дама – уверена в себе си, харизматична и притежаваща способността да убеждава. Затова нека да разгледаме най-актуалните тенденции на деловата мода за идващите месеци.

Костюмът. Дизайнерите предлагат разнообразни варианти за работещите жени. В новите колекции може да видите модели в стил милитъри, мъжки кройки, свободни сака в стила на 80-те и ретро костюми X-силует.

Блузи и ризи. В тренда си остават класическите бели ризи с традиционна кройка. Също така по подиумите се видяха интересни модели с прехвърляния, с обемисти ръкави и пищни яки. Законодателите в модата залагат на пастелни цветове, на нюанси на кафявото, бордото и синьото. От десените обърнете внимание на флоралните мотиви, райетата и абстракните фигури, също така и на романтичните принтове със сърчица.

Роклите. Популярните в миналия сезон рокли на пластове, удължени и разкроени, продължават да са актуални. Новината са моделите с полукръгли ръкави на раменете.

Пуловери и полоблузи. Тази дрехи от дамския гардероб съвсем успешно могат да заместят ефирните ризи в прохладните есенни дни. На гребена на вълната ще бъдат мохерните материи, а също така и кашмирените и трикотажни блузи. Изключително популярни ще бъдат V-деколтетата, декорациите с копчета, също така и високите яки.

Сака. Най-модерни ще са горнищата в стил new look с подчертана талия, смокингите и палтата в права класическа кройка. Най-ярката посока ще са геометричните форми. В новите каталози те ще се проявят предимно в раменете. В началото на сезона обърнете внимание на скъсените болера с къси ръкави. Палитрата ще варира от черно, синьо, сиво, бежово до различни металически оттенъци. От щампите може да избирате между цветчета, точки, ивици и клетки.

 

Google+ Comments