Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Може би един от най- големите страхове на съвременните хора е самотата. Когато нямаш някого до себе си, когато няма с кого да споделиш живота си или когато си преживял край на дългогодишна връзка. Повечето хора се опитват по всякакъв начин да бягат от тези неприятни усещания и са готови да направят какви ли не компромиси със себе си и с другите.

lonelyВ стремежа си да“ излекуват“ или потиснат това усещане, някои дори са склонни да се впуснат в кратки и повърхности връзки, които ги напрягат още повече или да потърсят утеха в алкохола. Това разбира се не води до нищо добро.

Самотата е нормално състояние и погледната от друга гледна точка, може да донесе много ползи. Това е най-подходящото време за да започнем някоя дейност, която до сега все сме отлагали, да се запознаем с нови и различни хора, да се отдадем на отдавна забравено хоби и да отделяме повече време на приятелите си. А също така това е и времето, в което имаме възможност да се опознаем повече и да се научим  първо да живеем в хармония със себе си, преди да потърсим нов партньор.

Както се казва, всяка монета си има винаги две страни. Така е и със самотата. Ако сте в такъв момент от живота си, опитайте да откриете и извлечете ползите и шансовете , които тя дава. Хората казват и че когато губим нещо, не се знае след това какво ще спечелим. Току виж след период на мъчителната и потискаща самотност , се появи нещо истинско вълнуващо и стойностно. Нека извличаме позитивното и полезното, дори и от неприятните неща:)

 

Google+ Comments