Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Повечето жени обичат да изглеждат добре. Това им дава самочувствие и те могат да покорят света. И не е просто клише, а самата реалност. Ала като представители от женски произход, замисляли ли сте се, колко време и енергия отделяме, за да получим точно това задоволство и усещане? Аз направих една равносметка и се питам струва ли си?

Ще споделя съжденията си с вас, за да достигнем заедно до извода. Или поне чрез писане и обяснение в блога мога по-лесно да систематизирам и изведа правилните заключения. Вярвам, че това ще спомогне за взимането на правилни решения оттук нататък. Така че готови ли сте за женска логика, тема за дрехи, обувки, аксесоари, процедури и пари?

Целият този вътрешен конфликт започна от последната ми покупка, която върнах два или три пъти. Беше за бежово вълнено палто. Аз обичам зимните и есенните дрехи и заделям за тях повече средства. От година може би търся бежово палто и когато вече намерих такова, което да е по-интересно, се оказа, че не съм нацелила размера. Последва връщане, замяна и прочие, за да осъзная накрая, че просто кройката не е за мен.

И ако мислите, че драмата приключва тук, лъжете се. Това бе само катализаторът, защото започнах да преглеждам всевъзможни сайтове за бежови палта. Имаше и обиколка по физическите магазини. Накрая се записах в чакащи за известен български бранд с надеждата, че ще е „моето“. Но какво се оказва, че моите приятелки изобщо не го харесаха.

Затова аз започнах да се чудя дали взимам правилно решения? Изникнаха представи за визии, за съчетаване с дрехите, за колебаене относно инвестицията. Накрая се оказах много изтощена от излишни мисли. А през това време ме очакваха сметки след увеличенията на цените и прочие, и прочие. Затова се запитах струва ли си?Иима ли значение дрехата? Толкова ли е важно да имаме точно това?

Сигурна съм, че и много други дами редовно преглеждат сайтовете за добри и изгодни находки. Но представете си, че това време го инвестирате в нещо полезно за себе си – курс, благотворителност. И да заделяте по-малка част всеки месец от емоциите и финансите си, можете ли? А аз?

Google+ Comments