Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Предполагам, че няма момиче, което като малка поне веднъж да не си е пожелавало да бъде принцеса. Омагьосани от красивите рокли, блясъка и идеалистичната представа за хармония, дори и по-големи дами искат подобен начин на живот. Е, на някои им се сбъдва тази мечта и какво следва? Какви са модерните принцеси денс?

Може би най-разпознаваемите из целия свят са потомците на британското кралско семейство. Факт е обаче, че в Европа има още династии с потекло – в Португалия, Дания, Норвегия, Белгия, Монако и други. Това далеч не са всички монархии по света, защото Япония, ОАЕ, Непал, Мароко, Катар и още се нареждат в списъка. Общо са около 30 държави.

Ако започна от Европа, то във Великобритания на почит са Кейт Мидълтън и Меган Маркъл. Те нямат официална титла принцеси, а са херцогини, но са омъжени за принцове. Тяхната известност обаче е пословична и затова се възприемат като съвременните принцеси. И докато едната спазва протокола, то другата се отрича от всичко и дори го проклина.

В Монако в момента принцеса Шарлийн е в тежко състояние и от известно време монархията там е управлявана само от нейния крал. В Япония пък принцеса Мако се отказа от потеклото си, за да се омъжи за любовта на живота си, който е обикновен гражданин. В Йордания кралица Рания е известна като една от най-стилно облечените жени по целия свят.

От историята знам, че драми с кралски семейства винаги е имало, както и необикновени моменти. Но това не е ли присъщо за всяко едно друго семейство? Изводът е, че не трябва да мечтаем за кралски живот, защото той е като нашия. Ала е с още повече ангажименти и най-вече публичност. Просто се огледайте и вижте колко сте богати всъщност. Гарантирам, че имате повече от приказно съществуване.

Google+ Comments