Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

В България не можем да се оплачем от липса на конкурси за красота – такива доскоро имаше всеки месец и то с всевъзможни титли – мис, мистър, мисис, регионални и какви ли още не.  Организират се от модни и рекламни агенции , а понякога и просто като развлекателни събития. Много от момичетата, които участват са по-наивни и мислят, че като спечелят един такъв конкурс ги очаква техния дългоочакван дебют в модната кариера и признание от „специалисти“, но за съжаление мечтите им в повечето случаи не се осъществяват и си остават разочаровани.

И аз съм ходила на няколко конкурси за красота преди години, беше много модерно в тогавашния ми социален кръг. От всички най-пищно и старателно бяха организирани конкурсите на Джей Моделс – модна агенция, която беше купила правата за повечето международни конкурси за красота у нас и наистина имаше опит и знания в организирането им. Много жалко, че приключи дейността си към края на 2007г, може би не успя да устои на динамичния пазар и настъпващата финансова криза. Повечето останали конкурси на които участвах или присъствах не бяха толкова добре организирани, а и почти никой не им обръщаше внимание, и накрая спечелилите често съжаляваха, че са се явили и постарали, за една титла и лента, които не струват абсолютно нищо в очите на повечето хора.

Днес конкурсите се случват малко по-рядкото, отколкото преди, заради по-свития пазар и бюджети за подобни рекламни и развлекателни събития – все пак за конкурсите са нужни доста финанси и спонсори. Качеството им обаче не е кой знае колко по-високо и може би са останали само един-два престижни конкурси за красота, при които победителката наистина печели по-голяма известност и признание, и й се дават възможности за бъдещо развитие в модния бизнес.

Google+ Comments