Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Едно от най-чаканите модни събития е това за връчване на филмовите награди „Оскар“. Тази година се проведе тяхната 94-та церемония и очакванията за това с какво ще ни изненадат звездите и дизайнерите, бяха големи. Какво обаче се случи – дали имаше впечатляващи визии, заслужаващи своето място на стената на славата на модата?

Всъщност беше красиво. Определено преобладаваха медените, нежно розовите и златистите елементи. И те бяха както за мъжете, така и за жените. Въпреки че много от актьорите изглеждаха стилни и нямаше някакви грешки в облеклото, то липсваха и такива, които да привлекат и задържат вниманието.

В моята лична класация за красиви и стилни рокли влязоха тези на носителката вече на Оскар Джесика Частейн, която блестеше с Гучи. Също в нежно розово и добра кройка бе Зоуи Кравиц в рокля на Ив Сент Лоран. И Мила Кунис бе сред най-добре изглеждащите дами в Зухаир Мурад . Но въпреки че Никол Кидман получи много похвали за роклята си Армани, аз не мога да се съглася с тях – изглеждаше ми много студена.

Сред младите актьори имам двама фаворите, които според мен разчупиха иначе строгия дресинг на наградите. Това са моята любимка Зендая и Тимъти Шаламе. Зендая бе в много красива рокля на Валентино от две части, която подчертаваше талията ѝ и бе много в духа на младото и новото. Тимъти пък бе заложил на бляскав костюм без риза на Луи Вютон – абсолютен бунт и демонстрация на стил.

И накрая ще завърша с тези, които изобщо не ми допаднаха. Номинираната за Оскар Кристен Стюард бе неподходящо облечена в черни къси панталони Шанел и бяла риза с блейзер. Някак ми приличаше на долнопробна сервитьорка. Също и роклята на Джейда Панкет Смит ми дойде прекалено воалеста и обемна, като зелена торта. Но пък скандала, който спретна, ще се помни повече от визията ѝ.

Google+ Comments