Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

поръчване на дрехи от онлайн магазин

И модният бранш, както и останалата част от света се повлия от пандемията. Не само, че започнахме да носим маски, които са с интересни или модерни принтове, ами и по-често си обличаме пижамите, дори си купихме такива, защото не ходим никъде. Докато разсъждавах върху стоенето вкъщи, мисълта ми бавно се насочи в посока към онлайн пазаруването. Защото дори пижамите си ги поръчахме от електронни магазини. Какво би станало обаче, ако нямаше онлайн магазини и електронната търговия не съществуваше поради някаква причина? Прищявка ли е това, да си поръчаме храната и новите дрехи да ни ги донесат до вратата? Ще ни направи ли този вид пазаруване по-мързеливи?

Вярвам, че в световен мащаб, уеб сайтовете за пазаруване стават все повече и повече. Винаги най-големият проблем на хората в зряла възраст е било липсата на време и възможността да не губиш дни в обикаляне по магазините е радостно посрещната от всички, във всяка една страна. Според Тopactualno.com  една от основните причини, да има толкова много онлайн магазини, е възможността на собствениците да достигат до хора навсякъде. Ние, като потребители, също печелим от това – искам да си купя нещо от румънски сайт – 2-3 клика и готово. Най-важното според мен е, че не е необходимо да отида до Румъния.

Какъв би бил животът ни, обаче ако нямаше изобщо електронни магазини? Това не е толкова трудно да си го представим, защото преди 15 години почти никой не пазаруваше онлайн. Хората се обличаха и отделяха цял един ден да обикалят по магазините. И ако не си харесат нищо, започват да правят планове да отидат до съседен град, където предполагаемо има по-различни магазини. Ако нямаш обаче достатъчно време да отделиш за целия този процес, то тогава купуваш каквото има и каквото ти става. И може би тук се крие най-доброто нещо при онлайн магазините, днес вече имаме избор, неограничен избор. И ако сме облечени лошо, това не е заради липсата на магазини за дрехи или заради недостатъчно пари (онлайн може да се открият невероятни оферти), а просто защото нямаме вкус. Интересна теория е, че онлайн пазаруването ще ни направи по-мързеливи. Аз обаче си мисля, че самите електронни услуги не са виновни, а си ни е нещо заложено в нас, когато можем да изберем лесния начин, винаги да избираме него.

Google+ Comments