Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

poliПолата е ода на женствеността. От момента, в който става елемент от дамското облекло, тя здраво се закрепя в гардероба. Днес дизайнерите показват пъстри и извънредно разнообразни колекции. Затова нека да внесем малко ред и да видим какви модели трябва да си купим, за да сме модерни през следващите няколко месеца.

На подиумите повечето от видните дизайнери насочиха вниманието на публиката към максиполите. Логично – тези модели отлично ще се впишат в есенния гардероб, а в зимните дни ще ви помогнат да се стоплите. Но въпреки тези практични функции, главното предназначение на дългите модели е вечерта. Леките гънки, луксозните материи и покрития ще превърнат това обичайно изделие в разкошен тоалет.

Макар че новият сезон значително увеличи дължините, минито също ще бъде отличен избор както за ежедневието, така и за официално поводи. Избирайки примерно артикул от кожа, вие ще можете да си създадете стилен и дързък образ. Ако искате да си изберете такъв модел – разгледайте колекциите на  Dolce & Gabbana и Blumarine.

Особено изкушени са стилистите от трапецовидния ретро силует, както и формата, тип камбанка или лале. Те се вписват идеално както в романтичния, така и в по-строгия бизнес образ. Допълнени в долната част с волани, те ще се превърнат в достойна конкуренция на класическата линия – молив.

Изобилието от форми през новия сезон няма да бъде огромно, но за сметка на това ще бъде компенсирано от обилието на цветове и материи. Сред оттенъците лидери ще бъдат черното, синьото, виолетовото, златното, червеното също ще държи позиции.

А ако искате малко да разредите червените тонове, карето би било отличен избор. То се явява всесезонен тренд, но винаги е било изключително актуално в студената част от годината.

На най-дръзките и смелите модните диктатори предлагат да се облекат в поли от кожа с косъм. Или алтернативния им вариант – с ресни. Вторите са особено подходящи за вечерен тоалет.

Кожата успя да се наложи като неотменим участник в колекциите за пореден сезон. Освен с практичността си, кожените изделия се съчетават прекрасно с всеки елемент от гардероба. Днес изборът на поли от този материал е изключително богат и не се свежда само до традиционната права кройка.

Многослойността, асиметричността, наличието на допълнителна декорация – всичко това превръща полите в остро актуален елемент от дамското облекло.

Добавете дължина, декорация и цвят и ще останете в тенденцията. 🙂

 

 

 

 

Google+ Comments