Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

modaВ тийнейджърската мода няма забрани – всичко е възможно. Желанието да изразят своята индивидуалност и да намерят своя стил тласкат младите към експерименти с външния си вид. Именно по тази причина тенденциите за идващите хладни месеци в облеклото на подрастващите са доста разнообразни, характеризират се с многообразието на решения и тяхното смесване.

Кои все пак са главните стилови насоки?

Casual, романтичен, спортен, байк, ретро, глем рок и милитъри.

Стилът на 60-те години на миналия век така и се е наричал – младежки. И няма нищо чудно, че той ще е водещ в модата за подрастващи през следващите месец. Роклите, саката, палтата в характерния А-силует идеално подхождат на фигурата на всяко младо момиче, скривайки проблемните участъци – плоски гърди, тесни бедра и отсъствие на талия.

На много девойки е свойствена романтиката и мечтателността, което осигурява и популярността на романтичния стил в дрехите им. Пищни поли, ефирни рокли, къдрички и волани – всички тези елементи са на особена почит в модата за тийнейджърки.

Глейм рок и стилът байк имат непосредствено отношение към младежките увлечения – затова куртките и кожените якета са модни елементи не само при момчетата, но и при момичетата.

Стилът милитъри, популярен и при възрастните, се налага все повече и при младежите – проявява се преди всичко в използването на камуфлажни десени и някои конструктивни особености на военната униформа – пагони, външни джобове, ципове, метални шипове и др. подобни.

На кои цветове и материи залагат дизайнерите при колекциите за девойки?

Туид, драперии, кашмир, трикотаж, естествена и изкуствена кожа, дантела, шифон – нищо по-различно от материите, които се използват при възрастните. Актуални са и материалите с блясък и металик ефект – предимно в сребърен и златен вариант.

При десените преобладават абстрактни, анималистични и камуфлажни рисунки, пепит, райе, нощни цветя.

По правило модата за девойки следва дамската мода, но вместо изразена сексуалност, моделите излъчват романтика и спортен дух.

 

Google+ Comments