Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

бременна_жена Много отдавна жените не приемат бременността като период, в който облеклото трябва да е само удобно. Пък и дизайнерите полагат сериозни усилия в тази посока и вече в специализираните магазини за бъдещи майки могат да се намерят дрехи, които са не само комфортни, но и изключително стилни. Затова днес ще се опитам от общите модни тенденции за летния сезон, с които ви запознах в последните си статии, да отделя предложения, които биха били подходящ вариант за бременните жени.

Роклите от леки и дишащи материи, които и без това са моден хит в летните колекции, съвсем естествено могат да се превърнат в основа на гардероба на вече понатежалите дами. 🙂 Препоръчителни модели са тези, които подчертават бюста, с високо разположена талия и долна част, която пада свободно. Дължината е въпрос на лични предпочитания – но все пак е добре, ако купуваме дрехата в началото на лятото, да предвидим излишък от десетина-петнайсет сантиметра – а на ширина и повече, с които съвсем логично ще ни окъсее и отеснее роклята в края на сезона и с напредването на бременността. 🙂

bremenna

Доста жени предпочитат през този период от живота си да се обличат в две части и много от тях залагат на туниките като горна част на облеклото с идеята ширината на дрехата да скрие попроменените им форми. Истината е, че туниката само в началото прикрива, но с увеличаването на обема тя всъщност спомага за това да изглеждате още по-пълна и голяма. Затова повечето модни дизайнери съветват дамите, за да са в крак с модата, а и за да не създават усещането за нереални обеми, да предпочетат удължени тениски или потници, които следват линиите на фигурата. Съчетани с дънки, пола и или панталони с ластични колани в тях наистина дамите изглеждат страхотно и се чувстват удобно.

Много важен, разбира се, е и изборът на материи, още повече през летните горещини, когато температурният дискомфорт се усеща много по-силно от зимните месеци. Платовете трябва да са такива, че да пропуска въздух и да попива влагата, така че да не създава така наречения парников ефект на тялото. За предпочитане за натурални тъкани, като лен, американ и други подобни.

Що се отнася до цветовете, съвсем естествено е светлите и ярките тонове са далеч по-подходящи от тъмните, защото за разлика от тях те не привличат допълнително слънчевите лъчи. Пък и чисто емоционално много повече подхождат на този радостен за всяка жена период от живота й.

Google+ Comments