Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Една от тайните за обем и чиста коса за по-дълго време е употребата на сух шампоан. Въпреки че на българския пазар навлезе преди около десетилетие, сигурна съм, е тайно оръжие за красота на много дами. Но има и хитрости при употребата му, които ще спомогнат да е още по-ефективен. Искате ли да ги разберете?

Нека започнем стъпка по стъпка и от самото начало.

Обикновено, когато използвате сух шампоан, е при мазна коса. Задължително преди това я срешете, за да няма заплитания и продуктът да попадне върху скалпа. След това изберете само зони, които са най-видими и мазни. Напръскайте от продукта от поне педя разстояние.

Следващата важна стъпка е да масажирате скалпа, за да се абсорбира добре сухият шампоан. А и за да не оставя бели следи по косата. В тази връзка, ако сте с по-тъмен цвят на косата, то изберете продукт с такъв оттенък. В противен случай рискувате да получите матов и бял цвят в корените си, което ще накара косата да изглежда странно.

Още едно важно условие е да използвате сухия шампоан само за ден, най-много за два. Причината е, че той не спира омазняването, а само го тушира и това може да доведе до запушване на порите на главата. А това от своя страна – до възпаления, косопад и дори до още по-голямо омазняване.

За финал ще ви споделя и моята малка тайна – винаги след впръскване със сух шампоан, навеждам главата надолу и отново я реша. Това й дава повече обем. А ако искате да го постигнете за по-дълъг период – след изсушаване впръскайте много малко количество, на чиста коса. Това ще й помогне да повдигне корена, да изглежда буйна и да се задържи в добра форма за по-дълго.

Google+ Comments