Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

С половинката решихме, че ни се ходи някъде далече от претъпканата София, някъде, където можем да си починем, да се насладим на спокойствието и тишината и да прекараме няколко дни само двамата. Преди няколко дни видях една оферта в Grabo.bg за вили  – два дни през седмицата за двама само за 95лв., което си е страхотна оферта.

Снимките от мястото веднага ме грабнаха – зад вилното селище има иглолистна гора, а пред него три малки езера, в които се ловяло риба. Освен това се намира между Цигов чарк и Велинград, което е супер удобно, а наблизо има средновековна крепост, както и една много интересна пещера – Лепеница.

Та купихме ваучерите, взехме си отпуск и се запътихме към вилите. Посрещнаха ни много приятно и ни настаниха в стаята, която се оказа много просторна и уютна, за разлика от стаите, в които сме били като сме ходили по лъскави и големи хотели.

Ходихме до Елин Връх – времето все още позволяваше да направим един кратък поход дотам, въпреки че изкачването не е от най-лесните. По пътя имаше беседки, много пейки и екопътеката беше сравнително поддържана, а слънцето печеше приятно и си направихме малък пикник. Натъкнахме се на малък параклис, а когато се изкачихме най-горе на върха – гледката ни спря дъха!

Закускатта в хотелчето беше адски вкусна – личеше си, че е правена с чисти, родопски продукти, а и готвачът си беше майстор. Вторият ден посветихме на обиколка – първо до Велинград, после до Цигов чарк, а накрая отскочихме и до пещерата, за която ви казах. Разходката по Клептузата е един от най-приятните ми детски спомени, и този път, въпреки че вече не е в пълния си блясък, ми се стори красива и романтична.

Мога да се впусна в доста дълги и подробни разкази за преживяванията си там, но няма да ви отегчавам, само ще ви препоръчам мястото, защото е разположено на страхотно място сред природата, което ни позволи да постигнем целта си с тази ваканция, обслужването беше идеално, както и стаята където бяхме настанени.

Определено се върнахме в София отпочинали и готови за динамичното ни ежедневие. Много се радвам, че си подарихме тази кратка ваканция по никое време 🙂

Google+ Comments