Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

След като вече ви споделих тенденциите за пролет/лято 2016 за женския гардероб, струва ми се логично да ви дам насоки и за мъжкия. Знам, че българските мъже по принцип са по-консервативни и предпочитат да ходят само с дънки, тениски и маратонки, но току виж някой от тях реши да се жертва в името на висшата мода. Ако вие или по-силната ви половинка е сред тези смелчаци, запомнете тези 5 тенденции за предстоящите топли месеци.

1. Bomber Jackets. Това са якета с по-широки кройки, специфични яки около врата и задължително маншети на ръкавите и колана. Цветовете при тях варират от светло към тъмно и от едноцветно към шарено. Моделите, които виждате на изображението, принадлежат на Alexander Wang, Simon Miller, Salvatore Ferragamo, Versace и Louis Vuitton.

Bomber2. Гащеризони – изглежда, че след нашумелия образ на дърводелеца лъмбърджак сега идва ред на т.нар. механик. Той се облича с тъмноцветни гащеризони в дънково, черно, кафеникаво-зелено и т.н. Акцентът се подчертава с по-светли тениски и потници или се максимизира, като и останалите дрехи се подбират в тъмни тонове. Моделите, които виждате, са на Alexander Wang, Greg Lauren, Givenchy, A.P.C

Overalls3. Тениски от 50-те. В искрящи нюанси, с подгънати яки, райета, карета и всичко, което напомня за модата от преди 65 години. Ако изберете тази визия, подчертайте я с тъмни панталони с ръб и тъмни аксесоари. За още по-голям ефект ви съветвам да заложите на контраста, както е в третия модел. Тези пет са съответно дело на Louis Vuitton, Raf Simons, Canali, Lanvin и Umit Benan.

FiftiesShirts4. По-къси къси панталони – страхотни са за жегите през пролетта и лятото. По-цветните и колоритни шарки са подходящи за плажа, а по-тъмните и неутрални за друг тип поводи. Подбирайте десените внимателно и според случая. Моделите на Top Shop Design, Prada и Gucci може да са ви от полза, ако тази визия ви е допаднала.ShorterShorts5. Бели панталони – актуални ще бъдат както изцяло белите визии, така и тези, при които белият панталон се комбинира с цветна тениска или блуза. Много подходящи именно при такъв стайлинг са кафявите колани и обувки. Забележете тези детайли в моделите на Tommy Hilfiger, Dior Homme, Polo Ralph Lauren и Calvin Klein.

WhiteJeansChinos

Google+ Comments