Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

modernata-hbz-ss2016-trends-modern-vintage-01-gucci-rs16-0349Да, знам, рано е да мислим за пролетта. Все още е студено, носят ни се основно пуловери и дебели жилетки. Но както е студено, така изведнъж ще стане топло. Всеки от нас знае колко са променливи температурите в България и как синоптиците не познават много-много. И когато този момент настъпи, ще се запитаме: Какво да си облека, какво е модерно в момента?

Ето защо е хубаво да сме подготвени от рано и да можем да си отговорим на този въпрос веднага. Специално за вас подбрах няколко модни тенденции за топлите месеци, базирани на най-новите колекции от висша мода дизайнери.

„Повечето е повече“. Винтидж стилът ще продължи да набира сила и да дава поле за изява на смелите и умелите. Няма да сгрешите, ако носите огромни яки, широки поли, слоеве дрехи, всеки от който е разкроен по на пръв поглед непасващ си начин. За пример вижте първата снимка от колекция на Gucci.

modernata-hbz-ss2016-trends-pj-dressing-01-dolce-e-gabb-rs16-0482Пижама парти. Разбира се, не става дума да излизате от дома си по пижама, но се оформя една модна вълна, вдъхновена именно от среднощното ни облекло. Тук се използват цветови гами и кройки, сходни с тези на пижамата в гардероба ни. Характерен белег е, че горната и долна част но облеклото често са в една и съща цветова гама.

Огромни райета. И нека отсега ви напомня, че верикалните райета имат способността да удължават и вталяват фигурата, докато хоризонталните я уголемяват и ви придават по-нисък вид, отколкото сте в действителност. Но при всички положения не се отказвайте от този десен, той има бъдеще през тази година.

Пайети. Може да на са ви любимите орнаменти, но световните дизайнери осезаемо са се насочили натам. Не забравяйте, че винаги е хубаво да блестите под слънцето и погледите на околните да се обръщат след вас. Пайетите ще бъдат един от модните начини да го направите.

Мисля, че за сега толкова е достатъчно. Нека си сложим още един пуловер върху сегашния и задружно помечтаем за настъпването на лятото.

modernata-hbz-ss2016-trends-stripes-06-chloe-rs16-4036modernata-hbz-ss2016-trends-sequins-02-rykiel-rs16-7326

Google+ Comments