Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Имам една теория за живота, която искам да споделя с вас днес в модерния си блог :). Става въпрос за пропуснати възможности, за това какво си заслужил и какво не. Всъщност може би са няколко. По-нататък ще обясня какво имам предвид, но предупреждавам, че този пост може да се получи разпилян, защото събирам мислите си докато го пиша.

10-Thoughts-on-Engagement-in-eLearningВярвам, че след поредица от неприятни събития следва нещо голямо и хубаво. Просто животът иска да ви изправи пред изпитания сега, за да ви награди после. Тогава ще сте в състояние да оцените подаръка си по-добре. Накрая всичко ще се нареди. После цикълът може пак да се повтори, но не е нужно да мислим негативно и да си казваме, че нямаме късмет или да се сравняваме с другите. Това вреди повече на самите нас. „И това ще мине“ са правилните думи.

Когато много искам нещо да се случи и фокусирам цялата си енергия към това нещо, а то не стане, се чувствам зле. Това е напълно нормално като знам какво старание влагам във всяко начинание. Вече гледам на тези неща от друг ъгъл обаче – по-позитивно. Когато някой мой план се провали (говоря за грандиозни такива, определящи бъдещето), имам две гледни точки. Първата е, че не съм го заслужила все още, т.е. има над какво да поработя, за да стигна дотам. Втората предполага, че това нещо не е за мен и трябва да се откажа. Аз си го обяснявам по следния начин – там някъде ме очаква нещо по-добро. Обаче решението дали да продължа напред или не, трябва сама да го взема. Това е най-тънкият момент от цялата ситуация. Каквото и да стане, накрая пак ще изляза победител, защото нещата ще се наредят точно както е трябвало да бъдат.

Мисля, че така трябва да разсъждава всеки модерен съвременен човек! Хубав ден и бъдете позитивни!

Google+ Comments