Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

haircutsЦикличността и непостоянството в модата вече не учудват никого. Е, съвсем логично и при тенденциите в прическите има промени.

Използвайки класиката, прекроена за новите реалности, коафьорите дават живот на нови линии, представяйки голямо разнообразие не само във формата, но и в цветовата гама.

Нека да започнем от цветовите предложения. Предпочитани през идващите месеци категорично ще са брюнетките. Специалистите съветват да се използват всички нюанси на кафявото – от най-светлите тонове, като кафе с мляко, до най-тъмните, като махагон и кестен. Оцветяването може да бъде нееднородно – плавно преминаващо от по-светли оттенъци в корените към по-тъмни към върховете или обратно. Тук вече диктаторите във фризьорството дават свобода на вашите предпочитания и фантазия.

Що се отнася до прическите, на ход е стилистиката, позната ни от периода, известен като Златния век на Холивуд, както и хипи и гръндж линията.

Гладките коси ще бъдат актуални, и това няма да е първият им сезон. Плюс това те имат редица предимства – подхождат почти на всички дами, особено на тези, които държат да поддържат сериозен бизнес имидж, и не изискват особени усилия и време при поддръжката им. Достатъчна е само леката помощ на лак за коса или вакса. В тази група влиза и класическата конска опашка – в различните си вариации.

Обемната линия при косите също няма да излезе от мода през идващите топли месеци – за постигането на обема може да използвате множество продукти, които се предлагат на пазара, както и оформяне на къдрици в ретро стил в различни форми – вафлички, мидички и т. н.

Разбира се, че не трябва да забравяме и за аксесоарите за коса – тук стилистите дават пълна свобода при избора на шноли, фиби, кърпи за коса. Пък и топлите и слънчеви месеци я предполагат.

 

Google+ Comments