Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Driftwood-christmas-trees

Украсихте ли вече дома, офиса, елхата или каквото още имате да украсявате 🙂 Ако все още не сте, хайде, време. Не отлагайте това приятно занимание, което не само че ще разведри вашия ден, но ще внесе и повече коледен дух у вас самите и у вашите близки и познати.

Позволете ми обаче да ви дам няколко съвета относно коледната украса тази година, за а бъде тя по-ефектна и различна с досегашната ви през годините.

Не се ограничавайте откъм идеи и нестандартност. Вижте елхите на снимката. Те са различни, но ефектни. Екстравагантни, но впечатляващи. Можете да вземете съвсем обикновени предмети от ежедневието и да ги превърнете в нещо необикновено и неповторимо. Най-лесно е да си направите елха от книги, подредени в подреден хаос както конус. Потърсете в Интернет, има не един и два примера за книжни елхи.

Ако все пак предпочитате традиционната коледна украса, може би е добре да вземете следните съвети под внимание. Не прекалявайте с цветовете. Много по-стилно и ефектно е, ако използвате един, два или максимум три цвята. Не прекалявайте и с гирляндите, защото те са като понпоните при мажоретките. Правят впечатление, но акцентирате ли прекомерно върху тях, стават натрапчиви. Подобна е и ситуацията с лампичките. Аз лично предпочитам едноцветните, защото по-лесно ги комбинирам с останалата украса. Премигващите в различни цветове и по различен начин понякога са ми прекалено натрапчиви.

Разбира се, украсата си е личен избор, но все пак се надявам да съм ви била полезна.

Google+ Comments