Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Адвокат Янко Янев беше спасението ми от един нелеп инцидент, който ми причини много главоболие и нерви и изпи значително количество вино.

Един петъчен следобед се разбрахме с приятелки да отидем да пийнем по нещо след работа. Тъй като нямаше достатъчно време да се прибирам до нас и тепърва да излизам, се качих на колата си и подкарах към заведението, в което се бяхме разбрали да се срещнем. Разбира се, понеже бях с колата си, пих само безалкохолни коктейли, но това не попречи да си прекарам чудесно със старите си приятелки. Така в сладки приказки и няколко питиета по-късно не усетихме как времето си отлетя и трябваше вече да се прибираме при семействата си.

Точно излизахме от заведението, когато едно много наконтено момиче ни изблъска с кръшна походка и развеселена подвикна нещо на своите приятели. С липсата на всякакъв финес и грация се тръшна в колата си, като последно прибра 15-сантиметровите си високи токчета. Тънка мисъл ми мина през съзнанието как ли ще шофира с тези обувки и в това състояние, което може би не е било толкова нетрезвено, колкото изглеждаше. Девойката запали автомобила си и рязко тръгна назад. Така се засили, че помете страничните огледала на няколко от колите, паркирани успоредно.

Първоначалната ми реакция беше пълен ужас, но последва моментно облекчение, че моята е твърде далеч и то в противоположна посока на нейното движение. Разбирате, че това наистина беше моментно облекчение, тъй като тя включи на… първа… може би и на някоя друга скорост и изфуча напред. Упражнението с огледалата се повтори и… за мое най-голямо съжаление, моята кола беше сред потърпевшите. Девойката обаче въобще не се и впечатли. Успя да изправи автомобила си и отлетя в страната на стила, грацията и високите токчета.

В ужаса и изненадата не успях дори да забележа номера на колата ?, а когато погледнах висящото си странично огледало ми идваше да я подгоня дори със собствените си два крака. После се успокоих и си казах, че имам застраховка все пак и тя ще покрие щетите за това произшествие.

На следващия ден отидох да ми оправят страничното огледало, хората ми издадоха всички необходими документи и продължих да си върша нормалните задължения. Когато дойде понеделник, се свързах и със застрахователите. Разказах им какво се е случило и подадох необходимите, според мен, документи, за да могат да ми изплатят сумата. Брокерът поклати отрицателно глава и отказа да направи това, което исках, защото съм била нарушила условията на полицата, като съм ползвала нелицензиран автосервиз. Зяпнах в русо недоумение. Тръгнах си и се зачудих дали пък нещо не се опитаха да ме измамят. Сумата не беше особено голяма, но нещо ме човъркаше и не исках да оставя нещата по този начин. Реших, че ще потърся специалист, който да ми обясни дали съм в правото си или не. И така попаднах на адвокат Янко Янев. Той ме накара да се чувствам щастлива от факта, че не съм оставила нещата ей така, а телефонният му номер е силно запаметен в указателя ми.

Google+ Comments