Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Напоследък  ми прави впечатление, че колкото по цветен и нестандартен си в облеклото, толкова по-забелязван и „модерен си“. Но кой всъщност е мерителят за модерното и кога, въпреки че сме модерни, пристъпваме границите на модата.

Едно развлекателно предаване по TLC  ни показва как не трябва да се обличаме, въпреки онова, което Е или НЕ е на мода. На преден план се извежда идеята, че онова, което не отива на фигурата ни автоматично отпада от личния ти гардероб. Казано по друг начин – слагаш абсолютната черта на дрехите, които не ти ходят, независимо дали приятелите ти ги носят, дали витрините на магазините са фрашкани до дупка с тях или цвета им. Ето например последният епизод, на който попаднах представяше много мило и слабо момиче, което обаче си мислеше, че се облича по последна мода загърната в шалове, с размъкнати провиснали на едното рамо дрехи и твърде тесните и къси панталон(к)и. В тези дрехи изглеждаше като закачалка за парцали и водещите трябваше упорито да я убеждават, че когато си толкова слаб и раменете ти са костеливи не е никак гот да ги подчертаваш допълнително с дрехи, свлечени като дрипи. Следващият голям проблем бе любимият й цвят – зелено, и то в тон, който никак не подхождаше на мургавата й кожа.

burberry-spring-summer-2014-fashion-showПредизвикателството бе прието и както винаги в края на предаването видяхме сладка слаба брюнетка, която носеше нежно зелено и дрехи по мярка. Възтесните къси панталони бяха заменени с тесни, но малко по-дълги поли, които скриваха част от слабите й крака. Оценявам резултата като фантастичен.

Разказах всичко това, защото модата е нещо мимолетно. Тя идва и си отива и само изключително заможните и със съвършена физика мъже и жени ще съумеят да се впишат в нея с всичките и асиметрични, вталени, надиплени, разкроени кройки или цветните й приумици. Ние, малко по-обикновените хора, трябва да се научим да си изградим стил, отговарящ на нашата фигура, с дрехи, които ще стоят еднакво добре и този и следващия сезон. Най-добре да избираме светли, винаги актуални цветове, в които ще се чувстваме добре. Това е въпрос на съобразителност и малка доза моден талант.

Google+ Comments