Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Нали знаете известната поговорка „По дрехите посрещат, по ума изпращат“. Не само, че е вярно, ами е за препоръчване да го имате предвид при всеки повод за ваше лично израстване и добро представяне.

Напоследък да си умен стана много популярно. Даже започна обществото твърде открито да критикува липсата на обща култура. Забелязвам, че в мрежата се развихрят едни класации за възможно най-оронващи личния престиж изказвания, фрази от популярни личности и текстове на песни. За сметка на това доста посещавани станаха сайтове на издателства, фен страници на книги, блогове с мисли от известни писатели и цитати от романи. Заформиха се групи и форуми на тема кой какво чете и коя книга ще препоръча на другарчето си и ето го и него… моментът, когато четенето стана модерно. Оттам и книгата.

book-books-fashion-floral-glasses-Favim_com-202345Браво! Адмирации за всички дами, които прекарват поне половин час дневно в четене, вместо солариум, шопинг, оправяне на маникюра или ровене из модни сайтове. Поздравления и за господата, които предпочитат да ходят на дискотека една вечер по-малко, посвещавайки я на хубавата и добра  книга. Вие избрахте да разгърнете ума си и завишите критериите си , както за себе си, така и за обществото, в което живеете.

А всички останали, за да ги привлека към добрата стара и вечно млада книга ще кажа: забележете колко по-стилно са започнали да се държат и обличат четящите хора. Те използват вече облеклото си като медия и съумяват да съчетаят личния си финес с визията си по един по-интелигентен и определено по-изискан начин. Защото, кой е казал, че книгата никога не е имала общо с модата?

 

 

Google+ Comments