Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

jeansВероятно със следващото си изречение ще изпадна в положението на оня герой от руската класическа литература, който обича да повтаря очевидности от типа на: навън вали, когато това е очевидно за абсолютно всички. Но няма как да мина без този увод.

Дънките са най-популярната и най-предпочитаната дреха в дамския гардероб.

През есенно-зимния сезон най-актуалните модели ще съчетават в себе си женствен силует, ретро детайли и такива бунтарски стилове, като пънк и гръндж. Но нека да погледнем последните тенденции при денима, за да може да обновим гардероба си според тях.

Кои ще бъдат модните кройки? Силуетите тип цигара, правите модели, както и типът бойфренд. Задължително трябва да отбележим и джинсите със спортна кройка, стил ретро. Актуалните детайли ще са подвитите маншети – може да се прави както при тесни в долната част, така и при прави панталони.

Що се отнася до материалите, там еклектиката е пълна. Дизайнерите препоръчват да се използват различни комбинации и да се правят апликации от различни цветове и тъкани. Иначе акцентът съвсем естествено пада върху традиционния деним, не са пропуснати обаче и латексът, матовата и лачената кожа, както и змийските ефекти.

Ефектите на варени и прокъсани дънки вече минаха на втори план, но въпреки това продължават да присъстват в много от колекциите на водещи дизайнери. През идните месеци най-модерни ще бъдат гланцовите ефекти, дребните принтове и елементи.

Е, няма как да не стигнем и до цветовете. Традиционните черни, сини и гълъбови дънки са класика. Сред тези, които минават за новини, трябва да избирате между ярко индигово, металиково, каки, бяло, бордо, бежово.

Както стана дума вече, ярките детайли са хитът на сезона – така че ако искате да сте в крак с времето, не се колебайте да изберете модели с апликации, шипове, дантелени вложки, метални декорации и всякакви украсителни елементи, които са хрумнали на талантливите дизайнери.

 

Google+ Comments