Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

detskamПрез новия сезон модата за малчуганите изцяло копира тази на възрастните. А това по признанието на дизайнерите не се случва много често. Новите тенденции представят огромно разнообразие и смесване на стиловете. В зимните месеци най-популярни ще бъдат изделията от кожа – шапки, шуби, яки, маншони, обувки и чанти.

Не по-малко актуални ще бъдат и трикотажните дрехи – всевъзможни пуловери, якета и пелерини. Особеностите на новия сезон ще са обемните елементи, ромбове, ивици и различни по форма подутини.

Джинсите вече е невъзможно да бъдат определени като моден артикул, защото отдавна са част от културата. Но детските дънки ще бъдат по-романтични, весели и игриви отвсякога. В голяма част от колекциите те са представени в стил гръндж, но със затворени отвори и протърквания. Така че детските джинси ще бъдат “в повече” от тези на възрастните, във всяко едно отношение – по-богато декорирани, с повече ресни и пайети, с дантели и красиви копчета. В модната линия отново се връщат роклите от деним, както и стесняващите се надолу панталони.

Що се отнася до цветовете – и тук модното за мъничетата е в унисон с това за големите. Актуални ще бъдат дрехите в сиво, стоманено, сиво-кафяво, черно-бялата гама и всички натурални оттенъци. От яркия раздел на палитрата на въоръжение ще бъдат оранжевото, кораловото, розовото и лилавото. Отличителна особеност ще са ярките и веселите щампи, апликации, бродерии, които няма как да ви заблудят, че това е не е детска дреха.

Връхните дрехи за тези хладни месеци от годината съвсем естествено не са оставени извън внимание. Моделиерите щедро предлагат палта и сака с кожена гарнитура, както и без нея.

И къде без шапка!? Кожена, плетена, бродирана, с апликации или без, мъхести наушници – всичко това е включено в колекциите. Разцветките и принтовете на този аксесоар за глава също да под настроение.

С няколко думи – в модата за деца няма нищо, което да напомня, че идват студени и мрачни дни.

 

Google+ Comments