Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Каква пола да си купим този сезон и с какво да я съчетаем? Особено популярна тенденция на есента е съчетанието на лека горна дреха, например шифонова блуза, и пола от плътна материя. Или обратно – обемен топъл пуловер, съчетан с феерична пола от полупрозрачен плат. Що се отнася до дължината на полата , миниполите отиват на втора линия и най-актуалната дължина през този сезон е до коленете или малко под тях. Талията на полата трябва да е точно на нивото на кръста или малко по-нагоре. Актуалните цветове поли за сезон 2011-2012 са ярки – ягодови оттенъци, синьо, жълто. Не са излезли в запас и актуалните от седемдесетте години насам нюанси на кафявото – от бежово до шоколадово. Есенно-зимните десени 2011-2012  включват също и класическото каре, както и животинските щампи – леопардови, змийски и т. н. Като модни детайли се налагат воланите  и къдрите, ивиците от друг материал в долната част на полата, драпериите, плисетата и гънките, дантелата, кожата , ресните, копчетата от горе до долу, външните джобове и широките колани.

Най-модерните поли на този сезон са плисираните поли, като дължината им варира от коляното до глезена. Подходящо е да се носят с обемисти плетени пуловери или жилетки. Дългите поли от леки тъкани, които бяха актуални през лятото, продължават да са модерни и през този сезон, като дизайнерите препоръчват да се носят с къси кожени якета или обемни плътни пуловери. При тези феерични поли се налага една нова модерна дължина – до средата на прасеца.

Класиката на офис модата – полата, тип молив, също продължава да е разпознаваема сред дизайнерите, още повече че тя отива на много жени и подчертава достойнствата на фигурата.

Не е излязла от употреба и старата кожена пола, но вече е обогатена с модни декорации – кристали, копчета, дантели и ресни. А за по-смелите жени някои дизайнери предлагат поли, изработени изцяло от кожа с косъм или поли от лицева кожа, декорирани с мъхеста кожа. Това са накратко тенденциите при полите за този сезон. Надявам се да съм ви била полезна.

Google+ Comments