Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Дали да носим рокли през зимата? Въпросът е доста спорен. Но когато те са плетени, топли, уютни и модерни, тогава отговорът е категоричен: да се носи!

rokliМного момичета и жени се отнасят доста скептично към тази част от гардероба си през зимните месеци, отдавайки предпочитанията си на панталони и дънки. А всъщност асортиментът на зимните рокли е толкова богат, че в никакъв случай не се ограничава само до безформените блузони, които напълно скриват достойнствата на фигурата. Топлите модели, изработени от естествена вълна, никога няма да излязат от мода, затова никак не е редно да ги игнорираме.

Трикотажните зимни облекла са универсални и лесни за употреба. Всеки ден може да ги разнообразяваме с различни аксесоари, при това са подходящи както за работа, така и за празник. Сред тях тази година се открояват тънките плетени модели, А-силуетът, правите кройки, както и тези с пищна пола. Главното е всяка дама да намери за себе си фасона, който е най-подходящият за нея, отчитайки всичките особености на фигурата си. От особена важност е дължината. По-високите дами могат да заложат и на много къси варианти, напомнящи туника, и на по-дълги трикотажни, които очертават тялото им. Средната дължина е подходяща за жени с всякакъв ръст, но като че ли най-много приляга на по-ниските представителки на нежния пол.

Тук задължително трябва да отбележим, че материите от вълна действително имат недостатъка да ни правят малко по-обемни. И при подбора винаги трябва да го имаме предвид. Има обаче няколко дребни хитринки, с които можем да компенсираме това.

Носете матирани черни чорапогащници и ботуши или боти в същия цвят, ако искате силуетът ви и краката ви да изглеждат по-стройни.

Избягвайте модели, които са с масивни бродерии, щампи или хоризонтални райета, също така, когато става въпрос за плетива – и едрата плетка.

Ако все пак ви се струва, че с роклята изглеждате прекалено широки и безформени, изберете си колан. За дългите – по-широк или със средна дължина, за късите – тесен.

Но в никакъв случай не се лишавайте за цял един сезон от възможно най-женствената дреха в дамския гардероб.

 

Google+ Comments