Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

esenno-zimen-sezonИ в новия есенно-зимен сезон дизайнерите отдават предпочитанията си на практичните и удобни обувки на стабилно токче или на платформа. Днес ще ви запозная малко по-подробно с това, какво ни съветват да носим на краката си през следващите месеци модните диктатори.

На върха на популярността ще бъдат ботушите в мъжки стил с широка горна част и без допълнителни украшения. Такива модели бяха представени в колекциите на Phillip Lim, POLLINI, GIUSEPPE ZANOTTI.

Не по-малко актуални ще бъдат и ботите в стил Casual в тъмносиньо или бордо. Любителките на токчета ще трябва да отдадат предпочитанията си на средните височини и стабилни токове – тази стилистика е широко застъпена в каталозите на CASADEI, Gucci, MICHAEL KORS.

Някои известни марки, като Phillip Lim, предлагат да се носи не особено обичаен модел дамски ботуши – с отворени пръсти или пети. Дизайнерите украсяват моделите и с перфорация на кожата, което прави тези обувки подходящи само за сухите и топли есенни дни.

Много стилисти допълват зимните обувки с мъхеста кожа. Те идеално подхождат за мразовитите зимни дни. В тенденцията също така са и моделите от кожи на екзотични влечуги – предимно в тъмни цветове. Змийската кожа вече няколко сезона остава актуална – освен в традиционните цветове, можете да я видите и в розовата палитра в колекцията Gucci Fall-Winter 2013-2014.

От необичайните модели си струва да отбележим високите ботуши, които приличат на обувки – този ефект се постига, като за долната част се закрепят дълги кожени гети. Тях можете да ги видите в каталозите на BCBG Max Azria.

Момичетата със стройни крака могат да носят и тесните модели, тип чорапи, още повече че те се ползват с изключителна популярност – ще ги срещнете при Emilio Pucci, Mila Schon, Chanel.

За декорация стилистите използват шипове, кристали, апликации, бродерии, дантели, ленти и даже вериги. Изобилието от украсителни елементи компенсира спокойните цветове. Модерни ще бъдат класическите тъмни разцветки, всички оттенъци на червеното и сивото, а също така и бежовите тонове.

 

Google+ Comments