Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Наскоро прочетох, че през 2012 Белгия са поставени под номер 10 в класацията за най-бърз интернет в света. Ако това е така, то Антония Петрова наистина заслужава титлата „Мис България“!

Съвсем наскоро ми се наложи за 2 седмици да отседна в сърцето на Европа по работа. Бяхме с още 2-ма колеги от фирмата и трябва да ви кажа, че останах без коса след толкова скубене от нерви! Няма толкова бавен интернет на земята, че и отвъд нея! Тримата от запаса направо си бяхме откъснати от света на глобалната мрежа!

akamaiНе съм си и представяла, че скоростта на връзката в моето родно село ще е в пъти по-бърза от тази в столицата на Европа! Всъщност Христин Петков, бившият изпълнителен директор на Агенция „Електронни съобщителни мрежи и инормационни системи“ даде „едно рамо“ в тази насока, одобрявайки проект за субсидиране на малките населени места по европейска програма. Така и старо, и младо може да се информира по-бързо, качествено и надеждно „от компютъра“.

Същото не мога да кажа за белгийците обаче. За тях по-възможно е един мърмот да завива шоколада в станиол, всичката бира на света да свърши (само да вметна, че бутилка минерална вода там е по-скъпа от същата бирена…), младежите им да се научат как да се държат след употреба на алкохол, отколкото интернетът им да се подобри.

Така че ако ходите скоро в Брюксел, подгответе се за най-уникалната бира на света, страхотни исторически сгради и старинна атмосфера, шоколад като мен, но не и за бърз интернет.

Au revoir, mes amis! 🙂

Google+ Comments