Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Знаете, че тялото на всеки човек е индивидуално и е красиво по своя начин. В днешния материал няма да правя обобщения и да категоризирам. Просто реших да споделя с вас един нов термин, който научих наскоро и който е оксиморон. В него предполагам, че ще се припознаят много момичета и в това няма нищо лошо. Просто е нов начин да наречем тялото си.

Следвам една фитнес инструкторка онлайн, за да поддържам тялото си в кондиция и да му давам поне някакво движение, различно от офиса. Чрез нея се запознавам и с нови фитнес думи. Въпросната дама определи себе си преди да започне да спортува като skinny-fat. Това е израз, който идва от английски и означава слабо-дебел. Как е възможно хем да си слаб, хем пълен, сега ще обясня.

Първоначално се зачудих дали съм чула правилно, но се оказа, че да. Чрез модерната дума новите фитнес треньори наричат не само момичета, но и момчета, които на пръв поглед изглеждат в чудесна форма. Тоест теглото им е някак нормално според структурата. Но, голямото но е, че тези хора всъщност не спортуват, а просто имат добър метаболизъм, който не позволява излишно натрупване.

Това обаче не означава, че са като модели. При тях са необходими тренировки, които да стегнат мускулите и да изгорят иначе малкото на пръв поглед мазнини. Skinny-fat е също до някъде опасно състояние според фитнес средите, защото тялото се подлъгва и не извършва необходимите му дневни движения. А това знаем, че се отразява неблагоприятно на всички наши органи и системи.

Идеалният вариант в този случай е активно движение поне два пъти в седмицата. Но това важи и за хора с всяка фигура. Просто пиша тези редове, за да напомня на всички, че ежедневното движение и леките тренировки не са задължителни, за да имаш супер тяло, а са просто препоръчителни за здраво такова. Няма значение дали сте слаби, по-пълни или как се самоопределяте. Важното е да сте здрави!

Google+ Comments