Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Увереността е най-важното и отличително качество на стойностната жена.

По дефиниция самочувствието е убеденост в истинността на нещо, а стойностната жена е убедена в своята ценност. Тя е наясно със способностите, привлекателността си и това, което наистина заслужава.

Жената , която е сигурна в себе си, притежава дълбоко усещане за себестойност, което подчертава останалите ѝ качества. Ако не получава това, което иска от една връзка, самоуверената дама без притеснение ще формулира нуждите си или просто ще напусне недостатъчно удовлетворяващото партньорство.

Това важи и за началните етапи на срещите с мъже. Ако човекът, с когото говори, я отегчава до смърт или е чисто и просто идиот, тя любезно ще се измъкне от компанията му и няма да си губи времето.

Демонстрацията на самочувствие може да е закачлива. Увереността се оказва едно от най-сексапилните качества, които можеш да притежаваш. Уверената жена знае, че животът на всеки мъж ще спечели много от нейното присъствие в него. Тя е наясно, че когато точният човек се появи, обвързването с нея ще е най-доброто решение, което е взимал някога.

Веднъж гледах един документален филм за щастливо женена от 40 години двойка. Беше очевидно, че след цялото това време те все още са влюбени един в друг. Тя го погледна с блясък в очите и каза: „Аз те спасих, нали така? Извади голям късмет! Никой нямаше да те направи така щастлив. Ако те беше взела друга жена, нямаше да знае какво да прави с теб.“ В този момент разбрах точно защо той продължава да е луд по нея дори и след 40 години. Тя знаеше с абсолютна увереност, че е най-доброто нещо, което му се е случвало.

Жената със самочувствие е в свои води сред хора дори ако е срамежлива. Когато отиде на парти, тя е сигурна в своята атрактивност. Не си губи времето да се сравнява с останалите жени, да се опитва да се впише или пък да копира поведението на останалите. Ако друга жена привлича вниманието с външния си вид, това няма да накърни самочувствието ѝ. Винаги ще има някой по-богат, по-слаб, по- умен или по-добре изглеждащ, но това няма значение. Тя не се влияе от повърхностни неща. Тя знае, че струва много. Тя е най-ценният диамант за самата себе си.

Неуверените хора са последователи по природа. Те търсят одобрение от другите. Но наистина най-сигурният начин да убиеш привличането е да проявиш несигурност. Мъжът веднага усеща, когато правиш нещо нехарактерно, само за да му угодиш, и разбира, че се чувстваш недостойна за него. С поведението „аз съм мила и добра“ няма да го накараш да те предпочете пред другите жени в стаята.

Самочувствието винаги е по-висок коз от отстъпчивостта. Ето защо: ако си убедена в своята стойност и говориш с него, това го кара да се чувства специален. Твоята самоувереност се превръща в огледалото на неговото себеусещане.

Уверената жена знае какво търси в мъжа и никога не сваля летвата по-ниско. Тя е наясно, че ако даден човек не може да задоволи нуждите ѝ, значи просто не е за нея.

Преди да се сдобиеш с мъж, трябва да се сдобиеш със собствен живот. Независимостта и решимостта са важни черти на стойностната жена. Тя има живот, който обожава и се занимава със смислени неща, които ѝ носят удоволствие всеки ден. Тя обича работата си, но в същото време в свободното си време се занимава с неща, които подчертават нейната креативност и емоционалност. Тя се заобикаля с хора, които награждават ценностите и увереността ѝ . Тя не разчита на някой мъж да я забавлява. Има собствен живот.

И така, какво си мисли един мъж, когато срещне независима жена? Иска да участва. Изпитва желание да е част от великолепния ѝ живот, но едновременно с това не се страхува, че тя би могла да стане прекалено зависима от него.

Един от най-разпространените мъжки страхове е да не се окажат задушени от връзката си. Затова ти избираш каква жена да бъдеш!

Google+ Comments