Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Ритуалите са най-добре пазената тайна на всеки, който е успял в бизнеса, любовта, семейния живот, поддържането на добра форма, научаването на език или в която и да е друга област.

Според определението ритуалът е действие или поведение, което се спазва редовно и постоянно, или нещо, което постоянно се повтаря по един и същ начин. Обикновено го изпълняваме, за да постигнем положителен резултат. Създаването на навици води до положителна настройка, която от своя страна води до позитивен завършек. Постоянството в обикновените неща води до необикновени резултати.

Това с пълна сила важи за любовта. Резултатите, които разглеждаме тук, са създадени специално да ти помогнат да се запознаеш с повече мъже.

Когато увеличиш броя на представителите на другия пол, с които се срещаш всяка седмица – да кажем от един на няколко – това ще има огромен ефект върху любовния ти живот в рамките на месеци. Четирима нови мъже седмично прави 200 годишно. Това макар и малко увеличение на седмична база напълно ще преобрази целия ти любовен хоризонт. Не говоря да имаш отношения с всички тях, а просто да ги срещнеш. Изглежда лесно, но всъщност не е чак толкова. Как да срещаш нови хора навсякъде?

Разговаряй с обслужващия персонал

Създай си навика да говориш с всички, които те обслужват. Ако си срамежлива, това е страхотен начин да упражняваш, защото разговорите с клиентите влизат в служебните им задължения. Опитай се да научиш имената им, да разбереш къде живеят или какво правят в свободното си време. Винаги можеш да ги попиташ как върви денят им. Когато човекът отговори, отново е твой ред – коментар за времето или дори комплимент. Накарай го да се почувства добре, като му кажеш, че има хубава усмивка например. Ако има акцент го попитай откъде е. Ако е петък, попитай дали има планове за уикенда. Помоли го да ти препоръча любим сладкиш или да нарисува нещо в пяната на латето ти.

Научи имената на хората, които срещаш редовно

Няма значение дали става въпрос за човека, който ти подава кърпата във фитнеса; този, който ти сервира обяда, или охраната в офиса – постави си за цел да научаваш по едно ново име всеки ден.

Заговори някого, който чете книга. Заговори някого, който играе на таблета си. Заговори човека до теб на опашката в кафенето. Нямаш право да си тръгнеш от фитнеса, преди да си провела три разговора. Направи комплимент на трима души. Бъди безпричинно мила поне към един човек всеки ден.

Ако ти е толкова трудно да говориш с непознати, започни с нещо дребно. Попитай някого: „Колко е часът?“; „Здравейте, как сте днес?“

Всички тези ритуали могат да се впишат в ежедневието ти. Вероятно ти изглеждат съвсем незначителни, но не бивада подценяваме силата на малките действия, извършвани с постоянство.

Google+ Comments