Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Средно по колко мъже срещаш седмично?

И под „срещаш“ имам предвид истинско социално взаимодействие, в което имаш контакт с мъжа, погледите ви се засичат и това продължава между пет минути ангажиращо бъбрене и цели два часа разговор. Истински разговор, а не размяна на любезности с куриера.

Ако отговорът ти е “николко” или пък “само един”, колко време смяташ, че ще ти отнеме да срещнеш правилния мъж?

Нека все пак приемем, че срещаш поне един мъж всяка седмица. С това темпо кога ще откриеш г-н Съвършенство? Не съм математик, но най-вероятно ще отнеме доста време. Процесът ще се забави още повече, защото по всяка вероятност тези срещи са случайни и не са с мъже, които ти сама си избрала.

Това не важи само за теб. Ако задам същия въпрос на някой мъж, отговорът му вероятно ще е същият. И двата пола са еднакво виновни за това, че са оставили любовния си живот на шанса. Може би проблемът се крие в приказките, които четем като малки, или пък в холивудските филми, но наистина сме започнали да вярваме, че истинската любов е плод на съдбата. Всички живеем в заблудата, че в някакъв момент тя просто ще се случи. В този подход няма никакво желание и това води до липса на действие. Приемаш, че когато моментът дойде, правилният мъж просто ще се появи, и междувременно се фокусираш върху работата, амбициите, семейството, приятелите и хобитата си. Не че това не са важни и дълбоко удовлетворяващи аспекти от живота ти, но искам да ти помогна да разбереш как те съдържат в себе си възможности да откриеш мъжът на мечтите си. Когато хората поставят любовта на заден план, за да се съсредоточат върху въпросните други области, минават години и един ден липсата на спешност се превръща в неистова паника. Щом осъзнаем, че не само нищо не се случва в любовния ни живот, но и изобщо не знаем как да го предизвикаме, започваме да се тревожим. Което, разбира се, усилва паниката и създава порочен кръг от неудовлетвореност, или още по-лошо – отчаяние.

Ако постепенно си започнала да осъзнаваш, че съдбата не ти съдейства, е възможно да достигнеш до прозрението, че трябва да поемеш инициативата. Ще се наложи да излезеш и да го откриеш. А как да стане това?

Принципът е много прост – за да срещнеш повече мъже, трябва да срещаш повече мъже.

Чакаш или създаваш?

Нека ти кажа нещо, което ще те подтикне напред, преди да се заемеш с търсенето на мечтания мъж: животът е пълен с хора, които чакат. Чакат правилния момент, за да говорят с някой. Чакат даден човек да покаже достатъчно интерес, за да не се налага да рискуват да бъдат отхвърлени. Чакат да бъдат поканени . Чакат да се почувстват уверени, преди да пристъпят към действие. Чакат, чакат, чакат за всичко.

Чакащите си мислят, че играят на сигурно, но в повечето случаи , когато чакаш, ще получиш неправилното нещо или кръгло нищо.

Задай си въпроса сега, точно в този момент: „Какво правя аз – чакам или създавам? Предприемам ли положителни стъпки, които ще ми донесат резултат в любовния живот?“

Има една огромна полза в това да вземеш нещата в свои ръце. Когато правиш всичко по силите си, за да подобриш настоящото си положение, се чувстваш удовлетворена, дори резултатът да не е мигновен. Хората са щастливи, когато се движат напред и се развиват. На какъвто и етап да се намираш в момента, винаги имаш избор: можеш да чакаш или да създаваш.

Има само един начин на чакане – просто не правиш нищо.

За сметка на това съществуват хиляди възможности да създаваш, така че възможностите са безкрайни.

Изводът е един – време е за действие!

Google+ Comments