Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Вече съм щастливо омъжена, работеща жена и съм майка на прекрасно момченце.

Историята, която ще споделя е малко налудничава и безотговорна, но го отдавам на крехката си възраст. Разбира се, поуките от нея остават за цял живот.

По онова време бях студентка втора година в Пловдив. Живеех на общежитие с още две мои приятелки. В общежитието беше голяма мизерия, родителите ми пращаха храна и някакви пари за съвсем елементарни нужди. Моите най-добри приятелки и съквартирантки бяха в същото положение. Работихме като барманки вечер, учихме през дните, но и купонясвахме много.

И трите бяхме много амбициозни и въпреки всички забавления, никога не оставяхме ученето на заден план и завършихме, с отличие.

И трите говорихме малко френски и искахме някой ден да посетим Париж.

Доста странни съвпадения нали?

Наближаваше рожденият ми ден. Бях се разделила с дългогодишния ми приятел, който постоянно ме задушаваше и исках да направя нещо различно и запомнящо се! Исках да отпразнувам рождения си ден в Париж. Но как, като нямахме никакви пари?

До този момент не се бях интересувала за тегленето на кредит, но сега бях готова на всичко, за да сбъдна мечтата си!

И така съвсем първично и неосъзнато тръгнах по не много приятен път – този на кредитите, просрочените задължения към финансовите институции.

Бързо бях одобрена и изтеглих бърз кредит за 2500 хиляди лева. Купих билетите и един ден преди рождения ми ден, казах на моите приятелки да си събират багажа, защото утре сутрин заминаваме за Париж.

Те не можаха да повярват. Никога няма да забравя тези два дни в Париж! Всичко беше повече от перфектно. Бяхме наистина на седмото небе!

Върнахме се, а още докато бяхме в Париж, те не спираха да ме питат от къде съм взела тези пари. Лъжех, че чичо ми ги е дал. После обаче се притесних и им казах истината за кредита.

Бяхме млади, нямахме пари и не знаехме какво да правим, просто оставихме нещата така и не коментирахме случилото се пред никого. Няколко месеца по-късно, вече срещнах мъжа си. Един ден си бях забравила телефона вкъщи и той ми ми каза, че са ме търсили от колекторска фирма ЕОС Матрикс.

Знаех много добре какво е колекторска агенция. И се сетих за въпросния кредит. Малко ме хвана срам, но разказах на мъжа си за случилото се. Той се изуми, но му стана смешно. Каза ми да се обадя на колекторската агенция и да попитам дали ще може да изплатя дълга си на няколко вноски.

Не ми стана много приятно, защото все пак неплатеният ми дълг не беше малък и не знаех как ще процедират от колекторската агенция.

Обадих се, обясниха ми всичко много аргументирано и професионално. Служителката, с която разговарях, ми посочи няколко варианта за плащане. Наистина останах с много добри впечатления.

Обсъдих с мъжа си и той ме подкрепи. И на мен, и на него не ни беше много приятно, но всичко в този живот си има цена и някои моменти са безценни и си заслужават цената.

Благодаря на ЕОС Матрикс за прекрасното отношение!

Благодаря на съпруга ми, че ме обича такава каквато съм!

Благодаря на себе си, че не се отказвам никога от това, което искам и затова получавам най-доброто!

Google+ Comments