Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Повечето жени се оплакват от мъжете. Но истината е, че не са прави. Има много митове за мъжкия пол, които продължават да витаят из пространството. Тези безумни предразсъдъци не са нито верни, нито полезни.

„Няма свестни свободни мъже – всички са или заети, или гейове, или откачалки.“

„Мъжете търсят жени, които са или по-свестни, или по-красиви от мен.“

„Мъжете не харесват жени, които ги заговарят първи.“

„Мъжете търсят жени, които не изискват много усилия, а не такива, които представляват предизвикателство.“

„Мъжете не искат обвързване, а само неангажиращ флирт и секс.“

Всичко това са митове. За съжаление, те са не просто неверни, но и опасни. Често се превръщат в обяснение на всичко объркано в любовния ни живот.

Повечето от нас имат болезнен опит в любовта. Често това са най-значимите и незаличими спомени в човешкия живот. Но когато някой ни нарани, не бива да позволяваме наранените ни чувства да се превърнат в опорна точка за бъдещите ни връзки.

Ако оставим на страна всички митове, предразсъдъци и собствения си негативен опит с мъжете и не допускаме, че те влияят на преценката ни, ще разширим хоризонта си на мислене.

Когато се срещаме с повече мъже, не се фокусираме върху всеки един от тях. Ако гледаш на любовния си живот от позицията на изобилие, а не на недоимък , това ти помага да обърнеш шансовете в своя полза. Това е простата аритметика. Колкото и да страдаш по даден мъж, не забравяй, че мъжете са 50% от населението на земята. Не може да се каже, че си страхотна късметлийка, защото си срещнала някого, когото харесваш, както и че нямаш късмет, понеже харесваният от теб мъж не отвръща на чувствата ти. Недоимъкът ни кара да се примиряваме. Ако вярваш, че не са останали мъже, ще се инвестираш в първия що-годе нормален представител на противоположния пол, когото срещнеш, дори той да не е съвършен за теб .

Изобилието от друга страна води до наличие на избор и увереност. То идва, когато започнем да увеличаваме количеството на избори. В момента, в който искрено повярваш, че на хоризонта има предостатъчно мъже, въпросът да намериш точния за теб вече няма да е на живот и смърт и ще си позволиш да се забавляваш, докато търсиш.

Създай си навика да говориш с нови хора. Това ще увеличи значително основните ти социални умения, което от своя страна ще повдигне самочувствието ти. Ще установиш, че привличаш хората, като общуваш с лекота с непознати или с някого, когото току що си срещнала. Необходимо е единствено да го правиш по-често, и то не само с мъже, а с всеки. Жени, деца, млади, възрастни. Ако си създадеш навика да се срещаш с повече хора, естествено ще се запознаеш и с по-голям брой мъже.

Защо според теб се изчервяваш като ученичка, когато те заговори привлекателен мъж? Защото ти липсва практика. Няма как изведнъж да блеснеш в най-добрата си светлина пред него, ако така и не си развила уменията си в разговор с най-различни хора. С колкото повече мъже се срещаш, с толкова по-голям избор разполагаш. Това ще ти позволи да имаш по-високи изисквания.

Всички трябва да сме изключително претенциозни в любовта. Човекът, с когото прекарваш най-много време, с когото ще имаш интимни отношения, ще споделяш живота си и на когото ще имаш пълно доверие – той трябва да бъде перфектният за теб. Невероятни хора има навсякъде, но ще се наложи известно отсяване, за да откриеш този, който отговаря на твоите специфични нужди и желания. И съвсем логично – за да го намериш, трябва да увеличиш шансовете си за успех, като се срещаш с възможно най-много мъже.

Google+ Comments