Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Искам да ви споделя, че днешната тема е предизвикана от поканата на близка моя приятелка за кумуване на нейната сватба. Няма да изпадам в подробности каква чест е това, защото наистина е. И въпреки цялото щастие и радост, има нещо, което ме притеснява. Това е срокът за подготовка и организация – два месеца.

Ако си мислите, че има бебе на път, то грешите. Причината за бързото вдигане на сватба е породена от желанието тя да бъде морска и да е в края на август. А както знаете, любовта не чака. Но това решение изненада всички ни и се налага да действаме наистина светкавично за цялата организация.

Тъй като всичко зависеше от локацията, тя бе избрана предварително. Оказа се обаче, че има период за изваждане на необходими документи за сключване на граждански брак. Фото и видеозаснемане трудно се намират за такъв кратък срок, защото добрите са резервирани за година напред. Същото е и с диджея, който всъщност прави купона. Декорациите и подаръците лесно се уреждат, но това зависи и от бюджет,а с който разполагаш.

Трудната част е намирането на хотели за гостите, защото все пак август е все още силен сезон на родното Черноморие. Дори и младоженците да не заплащат сумата за нощувка, то те поне трябва да помогнат с организацията или поне да съдействат на гостите си. А това, повярвайте ми, е изключително трудна задача. Да се угоди на всички и да има свободни места – граничи с мираж.

Накрая идват изборът на тоалети и дрескода. През различни периоди от годината може да си намериш изгодни официални дрехи, но за два месеца, трябва да чакаш до последния момент за промоции. А това си е напрежение предвид цялата отговорност. И затова накрая излиза, че ако бюджетът е голям, то всичко ще е много спокойно и лесно. А пък и май няма да го мислиш толкова. Дано само да няма грешки при нас, макар и с ограничени средства.

Google+ Comments