Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Започнахме новия месец април с вълнуваща кампания, която привлече модното ми внимание. Става въпрос за поредицата от послания, които се изпращат от близо година насам от едни от сайтовете за модни находки. Не искам да споменавам името му, но предполагам, че вие се досетихте. И затова днес искам да обърна внимание точно на вдъхновяващите модни кампании, които ни карат да се чувстваме повече себе си.

Повечето хора, като чуят, че става въпрос за мода и за нов проект, си представят онези слаботелесни момичета, които показват супер дрехи и тела. Но истината е, че стандартите много се промениха и вече различното, уникалното и индивидуалното е тиражирано. Точно затова в центъра застава личността, която има свое виждане за визията си и не се притеснява да го покаже на света.

Насърчаването на именно тази самоувереност и сила към експериментирането е в основата на повечето модни кампании в момента. Поради тази причина и редица сайтове, свързани с дрехи, обувки и аксесоари, залагат на провокативни кампании. Те те карат да излезеш от черупка и да покориш всичко, за което мечтаеш.

Изводът, който може още да си изведем е, че всъщност дрехите не са необходими за повод или за работа. Не са за вътрешното задоволяване и себеизразяване. Те са ти. Колкото и консуматорско да звучи, в свят, в който в момента царят ограничения, то това е неограничаващо. Не вярвате ли – пробвайте, само това трябва.

Аз съм изключителен фен на подобно насърчаване на себеобичането и изразяването. Затова съм и изключително щастлива, че не само модните сайтове, но и самите брандове се движат в тази посока. Все повече от марките за бърза мода успешно налагат и по-нестандартни модели, които всъщност са като всички нас – уникални.

Google+ Comments