Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

shapkiХубавата шапка няма цена – повтарят от векове французите. Е, няма какво да го подлагаме на съмнение – ако французите не разбират от значимостта на аксесоарите, кой да разбира!? 🙂 И няма как да пренебрегнем този толкова важен аксесоар и да не му отделим подобаващо внимание. Затова днес ще направим кратък обзор на най-актуалните за следващите месеци модели.

Започваме със старото, но златно кепе. То заедно с жокейската му разновидност присъстват осезаемо по модните подиуми – в колекциите на Stella McCartney, Vivienne Westwood, Moschino и на редица други модни къщи. Десените са скромни – едноцветни, обикновено в бодри разцветки, доста често се среща и шотландското каре. Жокейските шапки могат да бъдат както подчертано спортни, така и доста бляскави – сатенирани или пък украсени с лъскави декорации и елементи.

Плетените шапки са нещо, което няма как да бъде подминато – не са го направили и тази година модните диктатори. Много известни марки заложиха именно на този особено популярен модел. В пика си са както традиционните кръгли форми, така и шапките, тип калпак или чорап, с много лек ретронамек и класически повей.

Баретите са пик през новия сезон – във всички възможни видове, фасони, текстури, разцветки, принтове. Кокетните барети наистина са в състояние да подсилят нюанси в облеклото ви и да допълнят образа ви, подчертавайки неговата романтична или творческа насоченост. От десените хит ще бъдат леопардовите мотиви – изключителни предложения в тази посока имат Сhanel, Dsquared2, Ralph Lauren, Sister by Sibling и много други.

Ушанките през тази година попаднаха в полезрението на най-уважаваните брандове. И май в това няма нищо удивително – те са в състояние да ви защитят от студа и вятъра даже и в най-мразовития ден. Те хармонично допълват колекциите на  Michael Kors, Chanel и на много други стилисти.

Луксозните кожени шапки са безсмъртна класика, която винаги ще подчертава статуса и финансовите възможности на собствениците си. Освен всичките си други достойнства, кожата топли отлично даже и в най-ледовитото време и отива буквално на всеки. Ralph Lauren, Donna Karan, Michael Kors, Max Azria съветват да ги носите както самостоятелно, така и с масивни аксесоари.

 

 

Google+ Comments