Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

scarПрактичен и удобен аксесоар, шалът си остава модерен в продължение на десетилетия. И никак не е случайно, че точно той се явява изключително важно и на практика незаобиколимо допълнение към дизайнерските колекции. Какво диктуват модните законодатели за идващите студени дни?

Според тенденциите, които очертават те, тънкият дълъг шал е идеалното решение. Френски шик, елегантност и романтика – именно това е посоката, която следват всички колекции през 2013-а. Нека напомним, че дрехите на отминаващото вече лято бяха пронизани от женственост и нежност. Затова няма изненада във факта, че тънък шал или кърпа, вързани около шията така, че краищата им висят от двете страни, са последен писък на модата.

Това са основните линии, а в моделите си всеки творец внася  личен колорит, фантазия и усещане за мода.

В колекцията на Altuzarra например главен елемент се явява източният стил – бродирани и украсени с фантастични рисунки, шаловете отлично ще допълват загадъчния образ на всяка представителка на нежния пол. Ефектните ресни и златисти топчета в края им изгледат изискано и източно.

Wunderkind пък предлагат на почитателките си през есента да носят шифонови или копринени кърпи. Падащият тежко иначе лек материал като никоя друга материя ще подчертае елегантността и стила ви. Тези модели, разбира се, малко защитават от студа, но пък в топлите есенни вечери се превръщат в интересен акцент. Особено внимание дизайнерите отделят на дължината. Като основното правило е: колкото по-дълго, толкова по-модерно.

Изключително актуално през идващия сезон ще бъде и така нареченото жабо. Ретро вълна – като се има предвид, че тази разновидност беше изключително популярна през 60-те години.

И Ralph Lauren предлага на жените интересен начин за употреба на шаловете – да ги връзват по модела на пионерските или скаутски връзки. Разбира се, шалове нямат отношение нито към скаутското, нито към пионерското движение и може би затова изглеждат толкова ярко и изискано.

По всичко личи, че моделиерите са развихрили в пълна степен фантазията си, оставяйки за почитателките си най-трудната час – избора! 🙂

 

Google+ Comments